Verkligheten är här.

10 fantastiska veckor har vi haft hela familjen. Men nu är vardagen och verkligheten tillbaka.

Mannen måste jobba och jag och tösan får ta hand om varandra.

Än så länge går det bra, de första 3 timmarna utan honom. 😉

Vi har myst, ätit frukost och sovit. Snart är det dags för nästa sovstund som kanske blir en promenix för mig.

Dessa veckor med maken hemma har varit oumbärliga. Nu känner jag mig mycket tryggare i min nya roll som mamma och börjar lära mig att hantera de flesta situationer som brukar uppstå.

Så nu ska jag fylla dagarna med mys med dotter, julpyssel, julbak och massa umgänge med vänner så kommer tiden snart gått så maken är hemma igen.

Men som den underbara man han är köpte han en förtida julklapp så dessa två veckor skulle gå fortare.. Han vet då hur han ska handskas med mig... 😊


Sjukt less

I natt bröt förkylningen ut ordentligt på mig. Knappt så jag orkade vakna och ge lilltösen mat. Men det gjorde jag ändå.

Så när morgonen kom fick maken rycka in. Som tur är hade han blivit frisk och tog hand om barnet och fixade frukost. Själv låg jag kvar i sängen till strax efter 12. Morgonrocken är min bästa vän denna dag och tekoppen värmer min hals.

Men. Jag är sjukt less på att vara sjuk. Först halvsjuk några dagar och nu helsjuk. Imorgon ska jag vara frisk! Då ska vi på promenad och komma hemifrån!

Men lillan sköter sin uppgift bra. Roar mamman och låter henne få lite mysigt bebisgos!

Kunde dock haft en värre sjuka... Inte varje gång man blir bortskämd mitt i sjukan av make och bebisgos.

Men nu håller vi tummarna att hela familjen är friska imorgon!

Sjuka familjen

Maken har känt sig lite hängig i veckan, jag fick ont i halsen för någon dag sen och i fredags hade det nått lillan också. Supersnuvigt är det där, vi proppar henne full med koksalt och försöker lösa så hon får sova sittandes mycket.
Två gnälliga dagar har det varit och två nätter utan särskilt mycket sömn.
Snuvan verkar hålla i sig även denna dag och föräldrarna känner sig bara sjukare och sjukare..

Det är många nya erfarenheter att ha en sån här liten och man inser gång på gång hur mycket livet förändras av att få barn. Plötsligt kan man inte ta det så lugnt man vill och vila sig frisk, man måste vara igång och ta hand om henne först. Vila får jag göra när hon vilar, om hon inte måste dras i vagnen för att sova. Då får man plocka ihop resterna av sig och gå ut. Tur vi är två om det så kan vi hjälpas åt så vi hinner vila lite emellanåt.
Nu sover tösan så jag ska passa på att göra samma sak.

Godnatt och godmorgon..

Höstrensning

Ligger här i sängen med en sovandes bebis på mig. Kunde ha det värre...

Enda sen supermoster var här så har vi fått sova mycket mer om nätterna så man känner sig nästan utvilad på mornarna. Men eftersom vi sällan har några planer på morgonen blir det lätt att man ligger och drar sig i några timmar och bara njuter.

Planen är att ta sig ut på promenad varje dag då jag nyligen insett hur skönt det är.. Men då måste man börja med att ta sig ur sängen först...

Igår var jag och lilltösan på föräldragrupp för första gången. Babymassage stod på schemat men det var hon inte särskilt intresserad av utan ville hellre sova i min famn, så vi tittade på istället. På vägen hem fick vi sällskap av två bebisar med deras mammor som bor ca en halv minut från oss.. Kanske blivande kompisar?

Idag är tanken att fortsätta min höstrensning. Skor och väskor står på schemat. Där lär det dock inte bli lika tomt som det blev i garderoben... Men lyckas jag he bort något så ska jag vara glad över det!

Men först ska det mysas lite till...

Supermoster

Denna helg har vi besök av min syster.
Fast vi funderar på börja kalla henne för "Supermoster". Lilltösan har nog aldrig varit så lugn som denna helg.
Supermoster tröstar och söver som ingen annan. Vi funderar på att anställa henne som barnflicka.

Det är även väldigt mysigt för mig att ha syster på besök och få massa kvalitetstid med henne. Även tid med kusinerna. Myshelg!!

Idag har hon fått hjälpa mig att rensa garderoben. Vips så har jag två proppfulla kassar med kläder som ska slängas och en papperskasse som ska ges bort.
Garderoben ekar nästan!

En sån lättande känsla att bli av med kläder och bara behålla det som är helt, rent och fräscht.

Nästa steg blir skor och väskor!

Mitt i natten

Då sitter man här igen, mitt i natten med en pigg och glad jänta.
Så kan det gå när man sover bort hela dagen.
Men denna gång går det rätt bra för mig, för hon somna redan kl 11 igårkväll. Ett stort framsteg!

Nu har mamma och pappa vart på besök i helgen. Mycket mys med deras barnbarn, men även en del kvalitetstid för mig med dem.
Brödbak, shopping, matlagning och promenad mm. En sån där skön och mysig helg då Malmö bjöd på sitt bästa höstväder.

Tösen blir mer och mer avslappnad, en gäsp tränger sig på, men ögonen är ännu lika stora.. Men snart kanske vi kan sova igen.
Godnatt, eller godmorgon...

Musikens makt.

Lillstackarn har ont i magen. Kanske kolik.
Skrek större delen av gårdagen. Skönt att ha hennes mormor och morfar här då som kunde avlösa oss och försöka trösta lillan.

Men kvällen kom och de for till hotellet. Lillan skrek fortfarande, till sist slog jag på skivan. Efter en halv låt blev hon tyst. Under nästa låt somna hon.
La henne i sängen, då började hon skrika. Tillbaka till skivan. Två låtar till. Sen sov hon i flera timmar.

Även idag så tystnade hon av musiken när inget annat lugnade henne.
Jag märker att det fortfarande gör lite ont, men hon gnyr mest då. Annars ligger hon i famnen och stirrar på högtalaren tills ögonen blir för tunga.

Denna skiva är gjord av körledaren till kören som jag sjöng i förra året. En skön gospelskiva med många lugna låter med fantastiska texter. Den har spelats många gånger under året och så lär det fortsätta. Låtarna gör oss båda lugna, jag får ork och kraft att fortsätta vagga fastän kroppen värker och lillan får ro att slappna av och somna.

Tack gode Gud för musik som hjälper!

Nattuggla

Försöker skapa någon form av rutiner här hemma för att få den lilla att sova på natten (hon har en tendens att somna först halv 1 på natten). I natt somnade hon kl 12, ett steg framåt tyckte vi.

Nu sitter jag här 4.20, mitt i natten med en pigg och glad jänta.

Tji för rutiner säger hon.

I gårkväll var det väldigt kinkigt, ingenting var bra tyckte hon. Men så drog jag fram ett ess ur ärmen och slog på en skiva som jag lyssnade på mycket när hon låg i magen och som jag anat har en lugnande effekt på henne. Jorå minsann. Hon slutade skrika och somnade till sist. Synd bara att hon vakna så fort vi gick in i sovrummet...

Jaja, ett steg i taget..

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0