Julen är åter här.

Jag befinner mig nu i Umeå där årets julfirande går av stapeln.
Denna dag har fokuserats mycket kring fåglar. Detta pga att en lappuggla synts i trakterna. Självklart gick vi ut och sökte upp denna krabat. Mycket fick vi lära oss på kuppen också. Som bland annat att fåglar oftast skiter innan de flyger. Men denna lappuggla fuska tror jag allt. Så den flygande bilden på honom/henne blev inte så vidare bra.

Jag fick äntligen chans att göra årets första snöängel också. Fantastiskt.


Det är snö, det är vitt, det är jul, rimstugan är avklarad, för min del, och det är fullt med släkt.


Därför håller jag mig kort och återgår till de andra i huset, kanske se på när de leker med wii ett tag?


                                                  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

JULLOV!!

I fredags arbetade jag mina sista timmar för detta år. Trodde jag skulle jobba måndagförmiddag också, men när jag skulle lämna in ledighetsansökan till rektorn så sa han att det inte behövdes. Okej, jag är väl inte den som är den...så jag tacka för mig och gick hem.

Torsdagskvällen ängnade jag åt att fira en vän ute i Rosengård. Åkte förbi kravallerna på vägen dit och hem. Släpvagnar stod i brand i en rondell, fanns andra småbränder här och var, luften var tjock av röken från gummidäck som brändes. Det var fullt med folk där, åskådare, poliser och demostranter.

Rosengård utmålas än en gång som ett farligt och oroligt område, men hur många av dessa demonstranter är Rosengårdare? Större delen verkar vara folk utifrån som söker sig till bråk och uppståndelse. De far dit och förstör. Sjukt.


Imorgon far jag upp igen. Ska bli riktigt skönt. Men först har jag en del att hinna med här. Ska storstädas, eller julstädas som det heter kring dessa tider.

Har vart en bra helg och det är riktigt skönt att slippa stressen med att veta att man måste jobba imorrn. Man kan ta det lugnt på ett helt annat sätt.

Så nu ska jag fortsätta ta det lugnt en stund innan jag drar igång med städningen.

Tack och hej!Detta är en teckning jag precis "gjort". Svarade på några frågor och detta blev resultatet. Gillar adressen dit.. bored.com.. :)


Click here to create your own painting.

Fantastisk luciakväll!... till slut..

Julkonsert med Peter Jöback. Fantastiskt!

Det började dock inte lika fantastiskt.
Jag skulle åka med arenabussen ut till Malmö Arena, en buss som bara går när det är något evenemang på arenan.
Men den gick från stan så jag tänkte ta bussen dit. Jag gick, i tid, till busshållplatsen. Fanns två bussar jag kunde ta. Efter ett par minuter kom den första bussen, som körde förbi hållplatsen, stannade lite längre fram och släppte av lite folk och for sedan vidare. Va?! Så full såg den inte ut heller. Jaja, den buss jag kollat upp skulle ändå komma några minuter senare. Så jag väntade. På tavlan så stod det att den skulle komma snart. Men plötsligt hade de tagit bort den bussen och nu fanns det bara en buss som skulle komma tio minuter senare, vilket skulle innebära att jag skulle missa arenabussen!

Jag ringde Emy och bad henne kolla upp om det fanns en senare arenabuss, vilket det inte gjorde. Jag började gå mot stan och funderade på hur jag skulle göra. Hann ta mig till nästa busshållplats då bussen kom.

Ställde mig tillsammans med ett gäng andra människor för att vänta på arenabussen. 5 minuter gick, 10 min, 15 min... Ingen buss. Nu började jag bli riktigt stressad. Folk runt omkring mig började diskutera och några gick iväg och tog taxi. Till sist var vi bara några få kvar och vi bestämde att ta en taxi tillsammans. Fick tag på en minibusstaxi och for till arenan.
25 kr per person, så det var ju skönt.. En av de som åkte tog taxichaufförens namn och nr och han lovade att han skulle vara där på 10 min när vi ringde efter konserten. Så vi bestämde att ses där efter konserten.

Vi var inte särskilt glada på Skånetrafiken precis. Man kan ju fråga sig vad de sysslade med...

Men vi tog oss till konserten och jag satte mig på min plats och konserten kunde börja. Den började mycket fint också. Ett luciatåg kom in och sjöng, precis som jag hoppats på.

Sedan var det dags för Peter. Han sjöng de sånger jag hoppats på, plus några till bla guldet blev till sand.
Mellansnacket var bra, kändes ibland som att han följde ett manus, men det gjorde inget för det han hade att säga var bra ändå.

Jag rös gång på gång, det var verkligen såå roligt att äntligen få se Peter Jöback.

Vilken höst det har varit, konsertmässigt. Jag har fått se mina absoluta topp tre. Kirk Franklin, Martin Stenmarck och nu Peter Jöback.

Underbart!

Vilse

För er som inte listat ut det så ska jag nu berätta det. Jag känner mig vilse.
Vet inte vad jag vill göra, eller var jag vill bo. Folk försöker hjälpa mig genom att nämna olika yrken, bla saker jag jobbat med och trivts bra med då.. och även yrken jag inte jobbat med alls. Men än har jag inte känt att något av dessa yrken känns rätt. Det är många som inte förstår denna vilseheten heller, det är väl bara att jobba med nåt och göra fritiden roligare istället. Jag tror inte en sån vardag kan hjälpa mig att bli riktigt lycklig. Jag behöver något annat för att få en givande dag. Alla är vi olika, detta är hur jag funkar.

En vacker dag kommer jag komma till ett vägskäl igen och vara tvungen att göra ännu ett val. Ett val som jag ska få leva med ett tag, en ny stad, ett nytt jobb. Jag hoppas att jag då kommit fram till vad jag vill göra eller att jag omedvetet gör ett val som drar mig åt det hållet.

Gjorde ett test på jobbet idag då jag än en gång insåg att jag är fel person på fel plats. När jag några minuter senare gick ut till cykeln för att fara hem och fick frågan av en kollega om jag gjort något betydande idag så hoppades jag innerligt att jag inte är helt fel så jag inte ens kan göra något betydande på jobbet. Om du förstår.

Fram tills att jag kommer på vad jag vill göra, eller ett tag till i alla fall, ska jag vara kvar på denna plats och kämpa på. Det finns nog mycket att lära mig på jobbet så jag måste fortsätta för att få en chans att lära mig allt det.

Det är bara att bita ihop och göra det bästa av varje dag.

Nu sitter jag och väntar på att degen ska jäsa klart. Håller på att baka bröd. Är inne i någon slags bakperiod nu tror jag. Igår gjorde jag pizza (baka - pizzadeg) och scones. Idag har jag gjort paj (Baka - pajdeg) och nu är det bröd på G.

5 dagar kvar till Peter Jöbacks konsert!

Julen är här/Norrbottningar överallt.

Idag har jag haft en skön dag. Gjort pizza och sedan varit på julkonsert på kyrkan. Sjöng med gospelkören, vilket var väldigt roligt.. Sen så visade det sig att en av de som hade hand om kvällen var gammal Kalix-bo. Sedan så hade de en saxofonist som spelade, och även han var från Kalix. Jag njöt när de återvände till dialekten. Har träffat en del norrbottningar här i Malmö. Det är härligt.

Igår tog jag en vända på stan och letade julklappar, och såg tomten som tog emot barnens önskningar.

Sista veckan med min praktikant, sista veckan som "vikarie", näst sista veckan innan jullovet.

När jag kom hem från julkonserten ikväll gick jag raka vägen upp på vinden och ut på takterassen. Satte mig där på en stol och tittade. Tittade på stjärnorna, månen, ljusen från lägenheterna. Det var mysigt där. Kallt (känns som att det kan bli minusgrader i natt), och stjärnklart.


Om mindre än en vecka ska jag på Peter Jöbacks julkonsert. Ska bli helt underbart!


Det är dags att sova. Imorgon kommer en ny dag. En ny vecka. 5 dagar att försöka göra till bra dagar.

Regn och snö.


Tog på mig regnjackan igår morse och gick ut till cykeln. Det regnade inte nu, men för säkerhets skull så hade jag regnjackan. Regnbyxorna lämnade jag hemma i god tro på vädret. Genom att tro att jag ska klara mig torrskodd till jobbet (10 minuters cykling) är ett bevis på att jag inte känner Malmö så bra än. Hade bara hunnit cykla 10 meter då det började regna. Det var dock ett lätt regn, sådant som man inte blir så blöt av. Cyklade på och gladde mig över att jag kanske trots allt inte kommer vara såå blöt när jag kommer fram. Ännu ett bevis på att jag inte känner Malmö. För plötsligt börjar det hagla. Till en början är det bara små hagelkorn, men det blir snart större och de faller hårdare. När jag cyklar på där så hör jag hur billarmen går igång en efter en. Haglet övergår snart i regn. Kraftigt regn. När jag till sist är framme är byxorna rejält blöta. Skorna klarade sig dock denna gång, så det var bara att börja dagens arbete med blöta och kalla byxor. Men de torkade snabbt så det var inte så farligt.


Efter att ha suttit på jobbet i en och en halv timme får jag ett sms om att kolla ut. Det snöade, näst intill lapphandskar. Men det var för varmt ute för att det skulle ge resultat senare under dagen. Men jag hann se det och det gjorde mig glad. Några timmar senare fick jag ett nytt sms. Det snöade igen. Denna gång snöade det så pass att snön inte hann försvinna. Så i morse när jag kom ut så fanns det fortfarande lite snö. Det var en härlig syn.

Imorgon blir en fullspäckad dag. Ska ta hand om några lektioner i morgon och nästa vecka åt en lärare. Så imorgon så har jag lektion (ska bara ta närvaro och se till att de jobbar med uppgiften de fått tidigare) på förmiddagen, går direkt till fritidsgården och äter lunch där medan jag håller koll på alla där. Stänger lite tidigare för att gå till en ny lektion där jag ska ta närvaro och sedan åka iväg med dem på föreläsning på något ställe... Blir intressant. Hoppas klasserna är snälla med mig.

Ja. Så ser min avslutning ut på denna arbetsvecka.

Sen blir det mys hemma hos en Sundsvallstjej. Finns fler norrlänningar här än mig. :)

På tal om norrland, här är några bilder från Umeå som jag tog i höstas.

          

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0