Välkommen sommar

Imorse klubbade jag och syster, via sms, att sommaren är här.
Jag avslutade gårdagen med middag utomhus i solen, vid halv 9 på kvällen och dagen började med en varm promenad i solen, i kortärmat.

Det är en underbar årstid nu. Har spenderat några kvällar senaste månaden vid havet och njutit av värme, solnedgång och lugn. Under denna del av året så är Malmö en väldigt fin stad.

Har haft flera lediga dagar nu, vilket varit alldeles fantastiskt. Jag har umgåtts med någon speciell, har träffat vänner, njutit av vår och värme. Senaste tiden har jag gjort en upptäckt. De kvällar då jag haft saker att göra efter jobbet så har dagarna känts mycket längre, trots att jag haft mycket roligare än om jag inte skulle gjort något. Även veckan som gick var så. Ville att veckan skulle stanna i tiden och det var nästan så. Kändes som att jag fick mycket mer än 4 lediga dagar, och ändå har jag haft fantastiska dagar. Då njuter man verkligen av livet.

Igår avtackades jag av kyrkan. Fick blommor, presentkort på skivbutik och tal. Jag svarade med tacktal och idag ska jag handla skiva! Vi åt grillad oxfilé och vitchokladsmousse i strålande sol. Mycket fint. Senare på kvällen blev det även sushi som avslutning på en mycket fin vecka med någon. Vilken dag alltså!

Det är tre veckor kvar i Malmö nu. Ska bli roligt att få komma upp igen, få höra den välkända dialekten där man förstår vad folk säger, träffa folk man känner och njuta av tystnaden. Men det känns tråkigt att lämna Malmö nu är det är som vackrast här. Kommer sakna vännerna jag fått här och platserna jag lärt mig tycka om.
Men jag lämnar inte staden för gott, jag kommer och hälsar på och vem vet, jag kanske kommer flytta tillbaka i framtiden...

Denna dag - ett liv.

Det är måndagsmorgon. Regnet hänger i luften och dofterna från blommor och träd är starka. En ny vecka är kommen. En fullspäckad vecka, ännu mer än vad det varit senaste tiden. Men en rolig vecka. En vecka jag sett fram emot.Dagarna drar ihop sig och snart är sista arbetsdagen här. 4 veckor bort. Har inte berättat för mina arbetskollegor om mitt beslut, väntar på att få besked om vad jag ska göra till hösten. Det finns en oros känsla finns i magen, över framtid och över andra saker. Det finns en glädje över att sommaren är på väg, och att få åka upp till mitt paradis, det finns en sorg över allt lämna Malmö och vännerna här, en längtan efter vännerna i Örebro.. och många många andra känslor ryms i denna kropp. Jag försöker fokusera på annat, njuta av livet och ta det som det kommer. Vad annat kan man göra?I helgen var jag på tivoli i Köpenhamn. Jag blev genast 5 år när vi kommit in på området. Men när lunchen hade intagits så kände jag mig mycket, mycket äldre.
 
Jag testade fritt fall för första gången, efter att tidigare tillfällen gjort allt för att "inte hinna med den". Nu hade jag inget val. Bara sätta sig där, känna paniken komma när vi åker upp i luften, högre och högre... och högre. Fokuserar allt jag kan på att andas. Ser ut över Köpenhamn och hör hur vi släpps ner. Det känns som att slutet är här och jag skriker. När farten stannas upp känner jag hur det nästan svartnar för ögonen och jag får än en gång fokusera på att andas. Väl nere på marken känner jag hur ben och armar skakar. Jag håller i mig i de andra och vi går därifrån. Jag vänder mig om, tittar på attraktionen igen och tänker: Det där var väl inte så farligt. Men jag är tveksam på om jag kommer åka den fler gånger...


På dagens agenda står: Kopiera papper.

Så det ska jag göra nu.

På återseende.

Text för mig.

Röda mattan.

Regn hela veckan, men på fredageftermiddagen när jag satte mig på cykeln för att ta helg hade solen kommit tillbaka, precis som jag beställt.

Fredagskvällen bjöd på bio med en vän. Slumdog millionaire. Vi andades knappt under hela filmen. När vi kom ut fick vi ju då en överdos av syre och blev extremt fnittriga. Plötsligt stod vi också på röda mattan omringade av kändis"paret" Anders och Måns. Fotograferna råkade fota oss istället när vi strutta igenom folksamlingen och trängde oss rakt igenom röda mattan. Fnittret ökade.

Vi bestämde oss för en promenad för att få adrenalinet att lägga sig. Så jag passade på att visa mina slott och havet. Det blev en fin promenad. Till sist hade vi lugnat ner oss så pass att vi kunde bete oss någorlunda normalt igen.

Kameran följde med såklart...
        

En skön fredag med andra ord. Precis vad som behövs för att glömma en dag där bord välts och stolar kastats på gården efter att en elev blivit lite arg när han förlorade......


Idag är det lördag och på dagens schema finns vårrensning, shopping och gospelkonsert. Det blir en bra dag.


Ajöken.

On my mind.

Det är alltid samma sak. Sista månaderna, sista veckorna så blir allt så bra. Jag trivs så bra, umgås med härliga människor och mår bra. Bara för att jag ska flytta. Samma sak, varje gång. Vid den tiden ångrar jag mitt val. Det kanske är rätt val, det vet jag aldrig, men jag önskar alltid att jag kunde få stanna.


Om en månad så borde jag veta hur det blir. Då borde jag ha fått svar. Jag väntar spänt på att få veta hur det blir. Men för er som säger att jag är en pessimist. Hur det än blir så kommer det bli bra. Fram tills jag flyttar får jag se till att ta vara på tiden och ha så roligt som jag kan. Det skadar ju aldrig.


Igår var jag på tjejkväll. Åt glass, chokladsås och fruktsallad. Sen hoppade vi över filmen och gick på promenad till havet istället. Såna kvällar som man blir så lycklig av.

Köpenhamn med kusinerna var riktigt skoj. Vi skrattade, gick och åt. Sen så såg vi lite grann av staden också. En skön, lugn miniweekend.

I början av veckan förstörde jag min jobbdator också. Fick lämna in den och få en ny. Opsi. Den föll i golvet när jag fastnade med foten i batterisladden…


Njuter.

Det har varit många positiva inlägg om våren senaste tiden. Men det är nog bara för att jag är så tacksam att våren är här.
Våren är oftast min lyckligaste tid. Denna vår är inget undantag. Solen lyser varje dag, det är oftast nästan för varmt att ha på sig en långärmad tröja, så det blir kjol och linne. Sommarkläder.

När man gått en hel vinter och frysit är det fantastiskt att kunna gå klädd i svala sommarkläder. Men jag gillar vinter ändå. I alla fall snövinter. Det är så vackert. Det är så roligt att göra snöänglar, leka i snön och bara bli barn på nytt. Här om natten drömde jag att jag körde skoter. Sånt längtar jag efter när hösten kommer.

Nu är det snart sommar och då drömmer jag om stugan, solen, vatten, och frihet. Sommar gör att jag känner mig fri. Fantastisk känsla.


Har vart sjuk i veckan. Eller nåt åt det hållet. Har varit otroligt trött, nästan varit nära att somna flera gånger på jobbet. Sovit mycket på nätterna, men ändå känt i huvudet som att jag sovit max en timme under natten. Enorm trötthet och till det har en ständig huvudvärk funnits också. Men jag hade min sista dansträning igår, så jag beslöt mig efter många om och men att gå på den, och det var ett fantastiskt bra val. Tröttheten och huvudvärken försvann. Kom hit lite folk på kvällen och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Jag var pigg och glad hela tiden.


Idag har jag en Emma-dag. Jag har inget jag måste göra, utan tänker bara göra det som faller mig in. Vill jag sitta i pjamas hela dagen, så kan jag göra det. =)

Ikväll kommer Kusinerna Lisa och Sanna hit. Vi ska till Köpenhamn imorgon och bo på hotell. Blir en rolig helg.


Nu ska jag fortsätta att bara vara.

Lägger in en bild från förra helgen då jag hade en Örebrokompis på besök. Vi tog kort vid havet.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0