Skolavslutning

Nu är det två skoldagar kvar. Fast idag var sista dagen i skolan. Eller lokalerna som vi varit i under året. På fredag blir det skolavslutning på den riktiga skolan och imorgon blir det fika och mys i min lärares kolonilott.Vi har lekt och gjort improvisationsövningar idag, pratat clown och bara haft det gott. Det känns skönt att få lämna skolan med en bra vecka bakom sig. Utvärdering är skriven och det blev många sidor att skriva för att förklara hur det känns att gå en utbildning där man anses vara onödiga. I alla fall som det har verkat vara från skolans håll. Vi är ju bara där för att leka...


Det är en ny del av mitt liv som kommer starta när skolan slutar. En ny spännande tid har jag framför mig och när jag tänker på det pirrar det till i magen på mig. Det kliar i fingrarna på mig för jag vill bara flytta, komma i ordning i lägenheten och få börja mitt liv i Skåne igen. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det, för det är några dagar kvar här och det får jag inte glömma. Det har trots allt varit ett upplevelserikt år med många nya lärdomar som jag ska ta tillvara på och se till att njuta av de sista dagarna här i staden som gett mig så mycket.

Ta tillvara på denna dag. Den kommer aldrig igen.

Påbörjad flytt.

Igår tömdes både min och D:s lägenheter och allt kördes ner till Malmö. Jag umgicks med familjen och hade sista föreställningen. Idag har jag städat ur lägenheten. Tog drygt 6 timmar. Nu är jag öm i fingrar och händer och riktigt trött. Men känner mig ytterst duktig!

Imorgon blir det några små ärenden på stan, sen ska jag bara njuta av en ledig dag innan det är dags att börja städa på skolan.

Nu börjar allt nå sitt slut och det nya tar snart vid.

D var och tittade på vår lägenhet idag, han sa att den var underbar. Jag tror honom, fick ett kort på hallen med alla garderober. Åh, så fint. Jag längtar så!

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ägna resten av kvällen framför tvn. Det är jag värd!

Ajöken.

Ett år

Idag firar vi ett år. Ett år som par. Jag och min fästman.
Jag är världens lyckligaste och sjukt tacksam att han står ut med mina konstiga egenskaper som ibland dyker upp. :)

Vi har fått en mysig kväll tillsammans. Dagen tillbringade jag såklart i skolan. Övade några scener och gjorde sen ett genomdrag av pjäsen, vi skulle gjort ett genrep idag men då vi fortfarande, efter 9 månader inte fått någon mörkläggning i teatersalen så kunde vi inte göra ett genrep utan fick skjuta upp det tills imorgon som även är vår premiärdag.

Men de sa att vi ska få mörkläggning tills imorgon, inte för att jag skulle bli särskilt förvånad om det inte skulle vara så men jag tror faktiskt att det kommer vara fixat tills imorgon. Man får inte ha för höga förväntningar bara. Kan ju inte förvänta sig att det kommer bli fixat på kortare tid än 9 månader. Det är ju klart tills vi slutar skolan i alla fall. Det är ju bra... Bättre än de svarta skynkena som skulle sättas upp bakom scenen för att dölja den fina målningen av ett fjällandskap. Det kommer nog inte alls ske innan skolan slutar. Men det bryr jag mig inte ett skvatt om.


Men nu ska jag glömma morgondagens genrep och premiärföreställning. Nu ska jag njuta av ett års dagen tillsammans med min älskade.

Måndagar alltså.

Jag har haft svårt att hålla humöret på skolan senaste tiden. Är stressad inför föreställningarna som vi har i veckan. Vi skulle behöva två veckor till åtminstone för att kunna göra ett bra jobb, men vi har två dagar på oss.
Idag hade vi min favoritlärare och gjorde ett snabbt rep för henne så hon skulle få se vad vi sysslar med, eftersom vi på hennes lektioner under denna period jobbat med produktion (byggt scenografi, arbetat med marknadsföring, ordnat ljud, ljus, kostym och smink).

Hon hade massvis att säga. Självklara saker som vi redan borde ha satt. Men nu fick vi höra det idag så vi får göra vårt bästa med att hinna ändra och göra det bättre än det är. Hon tog även ett samtal med mig efteråt, precis vad jag behövde. Fick mig en rejäl peppning av henne och jag blev mer sugen på att ta i och visa vad jag går för.

Så jag ska öva, öva och öva. Jag ska ge järnet och överglänsa alla andra. Det är ju trots allt det sista vi gör. Vem vet när jag får spela teater nästa gång.


Jag ska bita ihop, ignorera orsaken till mitt dåliga humör och tänka på vad min lärare sa. Övrig tid, den lediga tiden, ska jag ägna åt min fästman som kommer hit imorgon.

Nu ska jag ställa mig framför spegeln och hitta min karaktärs kroppspråk.

Godkväll!

Att göra..

Jag hade en lång lista på allt jag skulle hinna med i helgen.
De sista kartongerna skulle packas, städningen skulle påbörjas, jag skulle få undan så mycket från golvet att det gick att dammsuga, dammsuga, hyllor skulle torkas ur, garderober lika så, spisen skulle dras fram och städas bakom, städa i ugnen, badrummet skulle få sig en rejäl genomgång också.

Jag är färdig. Allt är avklarat, plus att jag hunnit med mer också. Så om jag klarar av att lugna ner mig så ska jag bara njuta av en lugn söndagkväll nu. Såg dock att jag borde damma av bokhyllan... men jag ska försöka skjuta upp det till imorgon, har svårt att låta saker vara nu, men jag måste ändå vila har ju trots allt kvar förkylningen i kroppen även om den är på sluttampen nu.

Det kommer bli en fullspäckad vecka. Måndag är min enda lugna dag, då har jag bara skola och ingen övertid heller... inte som jag vet nu i alla fall.

Men resten av veckan blir det repetitioner på pjäsen, jobba övertid, D kommer så jag ska hinna vara med honom lite också, sen har vi föreställningar och så när helgen kommer går flyttlasset med mina saker. Då blir det att umgås med familjen tills de åker. Sen är det bara att städa klart lägenheten så jag kan få en besiktning och lämna ifrån mig nyckeln.

Det ska bli en spännande vecka!!

Imorgon är det sista lektionen med min favoritteaterlärare. Hennes lektioner kommer jag att sakna. Hon har ljudeffekter till allt som hon ska förklara och hon har bra pedagogik och roliga lektioner. Jag har alltid sett fram emot hennes lektioner. Så det kommer jag att sakna när jag flyttar.

Nu ska jag vila ögonen på tvn en stund.

Adjö.

Dagens husmorstips

Idag har jag packat och städat. Hela dagen verkligen. Har avklarat köket, dragit fram spisen och allt sånt grovgöra.
Har en lista med massa bra städtips på datorn som jag testar för att slippa köpa massa olika städgrejer. Man klarar sig väldigt långt på såpa.

Så idag har jag testat ett av dessa tips. Åh, jag blev så glad när jag gjorde det. Det funkade utmärkt!! Så jag tänkte dela med mig av denna underbara kunskap jag lärt mig.

Om det något runnit i ugnen och blivit fastbränt så blandar du såpa och vatten och sprutar eller blötlägger på annat sätt i ugnen, slår sedan på ugnen på 100 grader i 20 min. Slå av ugnen och låt den svalna. Sen torkar du av ugnen med en blöt svamp. Smutsen bara försvinner. Precis som det gör på tv-shop.

Nu vilar jag ut efter en hård dag, ser på tv och äter kex och marmelad.


Gå nu och städa ugnen. Det är ju kul när det går så bra! :)

Må bra-kväll

De två senaste dagarna har jag varit på dåligt humör på skolan, känt av min förkylning rätt starkt, idag hade jag även rejäl huvudvärk. Tog ett bra tag efter skolan som jag började bli på lite bättre humör, men jag var rejält trött då. Men det var bara att bita ihop för jag hade lyckats dra med en kompis på gospelkonsert som var ikväll.

Vila en kvart, huvudvärkstablett och fara. Tack och lov för att jag inte drog mig ur. Det blev en riktigt må bra-kväll. Huvudvärken försvann, konserten var otroligt fantastiskt bra. Jag köpte en dvd med dom efteråt så jag ska kunna gå på konsert hemma också när jag behöver det. Tycker mycket om musikdvd:er har jag insett.

Efter konserten kunde man köpa korv så vi gjorde det och satte oss och prata. Riktigt trevligt, pratade allt från clown till hur en gudstjänst kan vara. Eftersom kom fler in i lokalen som vi satt i och däribland en del gamla joybellare. Inte så många som jag umgicks med, men folk som man kan heja på. Kom även en som jag pratat en del med som jag inte träffat på två år. En sån människa som man bara mår bra av att vara i dess närhet. Kan det bli bättre? Några kramar från joybellarna och sen en cykeltur hem i värme mitt i natten.


Den här veckan har jag fått träffa några av mina favoritmänniskor från denna stad. Människor som jag blir glad av, som får mig att tänka efter, stanna till och njuta av mitt liv. Människor som (citerar en av dessa människor nu) gör mig vacker inombords. Så trots det dåliga humöret så har det varit en fantastisk vecka. En vecka som påmint mig om hur lyckligt lottad jag är och hur underbara människor det finns i denna värld.

En vecka som visat mig än en gång hur mycket mina år i Örebro betytt och betyder för mig.

Tack underbara vänner!

Packning, pjäsrepetitioner, städning och konserter. Mitt liv.

Det börjar dra ihop sig. Imorgon om en vecka kommer flyttbilen så då ska allt vara färdigpackat. Det är några kartonger kvar, men flyttstädningen har redan börjat. Fönsterna är tvättade.

I skolan är det full fart, ingen ledighet för vår del dessa dagar. Det är mycket som ska repas om vi ska kunna ha föreställningar nästa vecka. Men jag är tacksam att vi får helg i alla fall. Det behövs så jag ska hinna ifatt med mitt packande och städande. Nästa vecka lär jag inte hinna mycket.

Jag är förkyld igen också, men tack och lov så känns det inte så mycket i kroppen förutom näsan nu. Så jag blir inte hindrad av det i alla fall.

Igår var jag på konsert. Gamla vänner från joybells som spelade i bandet så det var ett kärt återseende. Fick träffa människor som alltid gör mig glad och som finns djupt i mitt hjärta. Människor som jag kallar för mina änglar. Dessa kommer jag sakna när jag lämnar staden, men de finns med mig ändå. De har gett mig oförglömliga minnen och det bär jag alltid med mig. Det är det jag kommer påminnas om när jag tänker tillbaka på mina år i denna stad.

Imorgon ska jag på nästa konsert, även där några gamla joybellare. Fast inte lika många som var med på min tid, utan före mig. Men det kommer bli en bra konsert tror jag.

Sen låser jag in mig i lägenheten över helgen för att få klart packningen.


Men först, nu, så ropar sängen på mig.
Äntligen ska jag få sova..


Säng säng säng, sova sova, säng säng säng.

Det löser sig...

Det löser sig är en mening jag får höra ofta från min fästman. Kanske för att jag är väldigt duktig på att oroa mig för saker och för att han är raka motsatsen. Denna vecka verkar vara ett stort bevis för att han har rätt.

Igår när jag kom hem efter en helg i Göteborg ser jag ett brev som ligger på golvet som kommit under dagen. Inte vilket brev som helst utan ett brev om att jag fått jobb!! Det är sommarjobb på kyrkogård under en månad i Malmö. Fantastiskt, sånt är riktigt skönt att jobba med sommartid.

Idag är inte vilken dag som helst heller. Idag har vi blivit erbjudna en lägenhet som vi lagt bud på. Vi tackade med glädje ja och blev därmed en (nyrenoverad) lägenhet rikare. Tänk så fantastiskt livet kan vara.

Nu ska jag fixa lite mat, tvätta fönster och packa en kartong. Sätt fart för snart ska det flyttas!!

Förkylningssymptomen jag känt av glömmer jag nästan bort i all glädje. Så får det vara. Jag glömmer tills det är borta.

Nu ska här städas.

Adjö.

Flyttpackning

Ett gäng kartonger står välpackade i lägenheten, bokhyllan är nästan helt tom. Lite skivor, småsaker och en lampa kvar att packa ner där. Köket har börjat packas ner. Det drar ihop sig. Än har vi inte fått tag på en lägenhet, men ack så vi letar. Vi har ju alla fall någonstans att börja när vi kommer ner så det går ingen nöd på oss. Jobb har inte heller hittats så jag fortsätter mitt sökande.

Ett visst vemod dyker upp när jag inser att det inte är lång tid kvar i stan som gett mig så mycket, en viss nervositet och pirr känns av i magen när jag tänker på framtiden. Det kommer bli mycket nytt, men jag är glad att jag redan känner så många där nere redan.

Nästa projekt med denna lägenhet är att börja flyttstäda. Tvätta fönster, torka ur hyllor, tvätta spis, ugn osv. Det är mycket som ska göras.

En sak i taget och njut av varje dag som går.

Valborgsclown

I fredags var det valborgsmässoafton. Jag hade en hel dag med teater. Halva dagen var det skola, där vi repade vår nya pjäs, känns spännande!

Andra halvan tog och jag en klasskompis och förvandlade oss till clowner och tog en promenad till stan. Folk tittade på oss, kommenterade och log glatt mot oss. Framme på platsen där vi behövdes så fick vi börja med att sätta oss i ett litet hus och pumpa upp ballonger och fästa dem i en pinne.

Sen fick vi gå ut till barnen och vara clowner och dela ut ballonger. Vi fick möta glada barn, nyfikna barn och rädda barn. Aldrig förr har jag fått så många barn att börja gråta på en dag... Inte alltid så lätt att möta en clown för första gången.


När våra timmar som clowner var färdiga tog jag min cykel och cyklade hem. Aldrig förr har folk stirrat, pekat och skrattat så åt med när jag cyklat hem genom stan. Jag cyklade på och fick vinka och le till folk under min tur.

En mycket trevlig kväll.

Jag kan mycket väl tänka mig att vara clown fler gånger.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0