Trött vecka

Har nog aldrig varit så trött som jag varit denna vecka. Jag har lagt mig mellan 9-10 på kvällarna och ändå varit nära att somna på jobbet. Men till sist kom helgen och jag kan lämna denna arbetsvecka bakom mig.
Det är inte så lätt att arbeta som lärare alltid. En jag pratade med som sa det att kursplanen var ju bara att slopa, första prioritet är att försöka hjälpa dessa elever att bli bra människor...


Efter jobbet tog jag en promenad för att få njuta av solen. Självklart följde kameran med och självklart blev motivet... fåglar. Haha.

Jag känner att nästan varje helg måste jag ta mig en promenad till natur, blir helt galen av all betong här. Höghus efter höghus. Inte lätt att hitta solen heller när alla hus står och skuggar. Så när kameran åker med så blir fokus på fåglarna och träden, eller havet. Ett sätt för mig att lyckas fokusera på naturen.

              


Blev äntligen dags att inviga min väst för detta år.

Så fantastiskt att känna hur solen värmer.Årets mest uppmärksammade förlovning

Jag läser en del tidningar på internet varje dag, det första jag såg idag när jag slog på datorn och skulle kolla läget bland nyheterna var självklart om "Den kungliga förlovningen". Idag ska det hända sägs det. Om det inte blir något sånt så kommer det verkligen bli "det största magplasket i svensk mediehistoria" som en person sa på radion. Eftersom att radion står på så får jag höra om och om igen om detta, kommer det ske idag. Mellan reporterna från anhängarna utanför slottet så spelar de kärlekssånger. Spännande att höra detta, sitter och flinar för mig själv för uppståndelsen.

Kl 14 sägs det att det ska komma besked från slottet och "konseljen" som pågår.


Klockan är 14.00 och beskedet lyder:


Det blir en förlovning mellan Victoria och Daniel berättade de precis på radion.


Grattis.


Bröllop 2010.

Frank Ådahl och helgen som gick.

Jag har precis lämnat en skön vecka bakom mig. Sportlov för eleverna, vilket betydde att det var lugnt på skolan. Jag har pysslat på med olika saker, skruvat ihop stativ, borrat i bord, handlat och städat. Blev dessutom kortare dagar, och en ledig fredag då jag bara sov ut och tog det lugnt, samt shoppade lite. Kvällen ägnades åt film tillsammans med några i gänget. Lördagen spenderade jag med att städa lägenheten. Plocka, dammsuga och torka golv. Det blev rent, men moppen efterlämnade sig en suspekt lukt. Därefter gjorde jag paj, slog på bra musik och läste en bok. Det var en fantastisk stund.


Söndagen vaknade jag trött. Det blev för sent kvällen innan och väckarklockan fick väcka mig för planerna var att ta mig till kyrkan, vilket jag även gjorde, något stressad då jag drog mig lite väl länge i sängen. Efteråt blev det brödbak och fejkpalt. Det var ännu en skön eftermiddag.


Till sist var ögonblicket inne. Det jag laddat för så länge, konsert. Jag ÄLSKAR konserter. Konserter med personer/artister som jag tycker om. Detta var en favorit som jag skulle få se, så jag gick dit, ensam, eftersom jag inte mött någon här som delar detta intresse med mig att lägga en slant på att få en underbar stund.  Förväntningarna var höga och det blev ännu bättre.

Frank Ådahl gjorde ett fantastiskt jobb, underbar röst och fin personlighet. Magnus Spångberg kompade Frank på piano, han kommer från Örebro, så han har jag sett och hört många gånger. Mycket bra! Pearl's of joy gjorde även de ett bra jobb, härligt att få lyssna på gospel. När konserten är över, publiken står upp och applåderar vrider jag huvudet och får plötsligt ögonkontakt med en gammal Joybellare. Fantastiskt!


För dig som inte vet vem han är, eller bara vill höra hur han låter, här är hans melodifestivalbidrag från 96 (?) som han sjöng i Så ska det låta.

Denna måndag har varit bra, en rätt bra start efter sportlovet. Fått småsaker att göra hela dagen, så dagen har rullat på i bra takt. Så gårdagens måndagsångest var förgäves, bra det. Måste bara komma ihåg det så jag kan bli av med den känslan.

 

Radion står ständigt på i arbetsrummet och plötsligt kom en låt. Med Helen Sjöholm och Patrik Isaksson. Dessa två röster tillsammans. Underbart. Tiden stannade till, precis som den gör för mig när jag hör bra musik.

 

Jag är nyligen hemkommen från dagens arbete och ska försöka hitta på något att göra så jag kommer bort från dator och tv.

 Veckans projekt blir att hitta en ny konsert att se fram emot.
Om jag inte far till Sthlm i april och går på Hanna Hedlunds show...

 

Promenader

Lördagspromenaden blev genom en av parkerna i stan. Många fåglar träffade jag på och de är roliga att ta kort på också tycker jag.

                      
Jag fick visst ögonkontakt                                           "Nu blommar asfalten, nu är det vår igen.."
med fågeln...Kylan och vinden bet lätt i kinderna, solen värmde i nacken och snön glittrade ikapp med solen.. blev en promenad till havet.

                        

Shoppat

Idag slutade jag tidigare, for hem och lämna väskan. Gick sedan till stan. Fast först stannade jag vid operan för att se om min gratisbiljett jag fick när jag flyttade hit gällde för Jesus Christ Superstar, tyvärr gjorde den inte det.. så nu ska jag spana efter annat spännande som de visar där som jag kan kolla på.

Väl inne i stan så shoppade jag. Riktigt härligt var det faktiskt! Länge sen jag var så glad efter en shoppingtur. 5 plagg och ett par örhängen. Det mesta på rea också!
Hittade en fantastisk kjol. Jag fullkomligt älskar den! Det är väl hängslena.. har många vänner som tänker på mig när de ser ett plagg med hängslen. :) Har dessutom en ytterst fin tröja på mig. ;)

När jag gick hem, köpte jag mig en chaillatte (ännu en sak jag älskar) och ringde #Lisa. En trevlig stund. :)

Som ni kanske märker så har denna dag varit rätt bra. Fick veta att jag är ledig på fredag.. och fick sluta tidigare. :)

Nu är det tvn som gäller tillsammans med middagen. Sen kanske det blir lite dans ett tag. Måste öva på dansen.

Imorgon efter jobbet åker jag till Lund för att träffa en härlig vän och ska bli bjuden på middag. Det ska bli skoj!! Då är det dessutom helg för mig!!Hej och kram!

Sökes - ett givande liv.

Det måste finnas något mer,
så här kan det inte vara.
Snälla säg att det inte är så.
Det måste finnas något som ger glädje,
inspiration och ro i vardagen.

Något som gör mig levande! 

(Tack Elin för hjälpen med att få upp videon! :) )


Jag söker efter något som ger mig kraft att gå upp varje morgon.
Något som inte betyder att jag får pengar om jag går upp och gör det jag ska (skälla på jobbiga ungdomar).
Utan något som gör att jag kan börja dagen med ett leende för att jag vet vad som väntar mig.
Det är min dröm.

Jag har svårt att tänka mig ett liv som påminner om detta.
Ibland är det roligt, som i lördags (framför allt slutet av kvällen då vi var färre och det var roliga diskussioner).
Men att ha en eller två dagar i veckan som är roliga, "palla orka" som vissa ungdomar skulle sagt.

Jag är inne i en lite svacka nu. Förra veckan var lättare.
Nu har jag mycket tid att tänka och då blir det inte bra.

Men det är sportlov denna veckan, så idag fick jag sluta en halvtimme tidigare. Det var skönt.


Det snöar ute och jag ska ha en soft kväll efter att förstört min rygg lite genom att dammsuga två timmar i sträck.

Det bidde bara pannkaka av det.

Dagens skiva. Andres Esteche "Just like a boomerang" som är ett av resultaten från fame factory eran.
Att laga mat med den skivan på är en hit! I alla fall då man inte har så mycket att göra, för jag dansar och sjunger mer än jag lagar mat då. Sen så blev ju matresultatet som det blev också. Den fulaste och mest suspekta ungspannkaka jag någonsin gjort.

Särskilt mycket pannkaka blev det inte heller och eftersom jag är i behov av matlåda till imorgon
så får jag snåla nu, blir nog en macka eller två om nån timme..


Lyssnade på radio idag på jobbet, eller vi lyssnar alltid på radio på jobbet, under nyheterna så var det en reporter som intervjua en brandman(?) eller någon annan snubbe som i alla fall hade
varit med och tagit hand om en bussolycka. Denne man berättade om hur bussdörrarna inte gick att öppna så de fick stabilisera upp bussen för att kunna öppna dörrarna så att passagerarna kunde kliva ut.. och ingen passagerare hade kommit till skada och så berättade han lite kring det. Reportens lysande frågor var då, Men dörrarna gick inte att öppna? Vad fick ni göra då? Hur mår passagerarna? I det ögonblicket kände jag att jag hade kunnat berätta lika bra för reporten vad som hänt som mannen som befunnit sig på plats.

Journalister och deras frågor... 


Jag fick mig en chock idag när jag klev in i arbetsrummet. Det har tidigare varit normalstädat och fint, men nu var det jättefint!! En av mina rumskompisar hade städat och fixat fint igår medan vi andra var på friluftsdag. Jag vågade knappt sätta mig för det var så fint!

 


 Mina nya skor, köpte dem till bröllopet.
Trodde jag skulle få skavsår av dom och riktigt ont i fötterna, men icket.
 De känns ju, men de är fantastiskt sköna ändå!
När jag har en helkväll för mig själv så sjunger jag, dansar, fotar och slöar. Idag har jag gjort de tre första, så nu tänkte jag satsa på den sista. Bye.


Betald slalomdag.

Det är trevligt de dagar då man får betalt för att utöva en av de större fritidsintressena jag har, sånt som sällan blir av, men som är fantastiskt underbart när man väl är där.

Vi har tillbringat denna dag i skidbacken. Haft ansvar för en snäll klass som lyssnade och skötte sig bra. Åkt slalom och njutit och haft kul. Det var kanske inte bästa backen, eller underlaget, men det var en backe, det fanns lift (sittlift till och med) och det var skönt väder. Så det var en riktigt bra dag.


Nu när bröllopsplaneringen är över så sitter jag på kvällarna (igår och idag...) och funderar över vad jag nu ska hitta på efter jobbet. Men det kommer nog något så småningom, jag får passa på att njuta så länge lugnet varar.Nu ska jag i alla fall luta mig tillbaka i soffan och ha en skön kväll och njuta av tröttheten jag känner i kroppen efter en dag i backen!


Vilken dröm alltså, betalt för att utöva ett intresse. Det är min dröm.

Mörker.

Plötsligt blev det mörkt. Kolsvart. Jag rörde mig ut i korridoren, där var det lika mörkt och kylan hade även hittat in. Vi såg på varandra med höjda ögonbryn. Vad var det som hände?


Människor sprang runt med mobiltelefonerna i högsta högg och försöka hitta en lösning. Svaret kom snart, det är bara att vänta. Ingen visste när det skulle bli ljust igen.


Ytterplagg efter ytterplagg togs på, alla gick omkring och huttrade och muttrade. Det fanns inte mycket att göra nu. Hur länge kunde vi stå ut med att vänta?


Person efter person lämnade byggnaden för att inte förfrysa och varför skulle de vara kvar när det inte fanns något att göra.


Hoppet att även jag skulle få lämna byggnaden infann sig inom mig. Men lika plötsligt som det hade blivit mörkt blev det plötsligt ljus igen. Strömmen var tillbaka och det var bara att fortsätta dagens arbete, precis som vanligt...

Bröllopshelg

I helgen har jag varit i Örebro på bröllop. Agerat värd och haft en mycket mysig helg.
Fantastiskt vilken rolig uppgift egentligen. det påminner mig om alla läger då jag haft ansvar för spexkvällar. Riktigt kul.
Bröllopet var riktigt fint, vigseln var väldigt fin, precis som det brukar vara. Musiken stod några joybellsvänner för och det lät fantastiskt bra. Festen var rolig, trevlig och spännande. Precis som det ska vara.

Satt på tåget på väg tillbaka och skrev av mig lite. Det var många känslor i mig då, Örebro är mitt andra hem. Så varje gång jag kommer dit känner jag hur jag andas ut. När tåget sen rullar från station och jag lämnar staden så önskar jag bara att jag kunde få stanna.

Tänkte skriva in det jag skrev på tåget här, men jag ångrade mig. Jag tänker bara berätta lite om det. Det jag alltid slås av när jag är i Örebro är hur många fantastiska människor jag känner, hur många människor som påverkat mig under de tre år jag bodde där. Man känner sig väldigt lyckligt lottad då som har lärt känna så många underbara människor. Såna som kan få en varm bara genom att hälsa på en.. på tal om varm så är det en rätt  spännande liknelse. Jag har varit varm hela helgen, har knappt fryst alls. Intressant med tanke på att jag fryser 95% av tiden i Malmö. De goa människorna som höll mig varm i Örebro, eller kanske bara ett sammanträffande?Det var en mycket trevlig helg, med några intressanta överraskningar. Sånt är ju alltid roligt. Dessutom har det snöat hela helgen. Fatta att jag vart lycklig av det!! Första gången denna vinter jag ser fina snöklädda träd. Fantastiskt vackert!
Idag var jag i Immanuelskyrkan och jag känner mig verkligen hemma där. Riktigt skön känsla att komma in där och känna sig hemma och träffa på massa människor som kommer och kramar en. Det är aldrig fel. :)
Brudparet och deras vrålåk för dagen.


Värdinnan och bruden.                             

Kort från dagens promenad till kyrkan.

Lever på hoppet.

Jag längtar efter vuxna människor. Det är en mening jag inte trodde jag skulle säga, med tanke på att jag älskar att leka och busa. Men jag gör det. Vuxna människor som tar ansvar och beter sig som vuxna människor.Arbetsdagen har vart ytterst krävande. Jag har skrikit och bråkat på många hela förmiddagen känns det som och är helt slut efter det. Jag letar febrilt efter något annat nu. Jag behöver komma bort. Göra saker som jag brinner för med människor som är engagerade och vill satsa på det.


Problemet, som det har varit några år nu, är att jag inte vet vad detta är. Det gör mig så frustrerad. Jag börjar bli motiverad att satsa, men vet inte vad jag ska satsa på. Eller, jag har en svag känsla om en sak jag skulle vilja testa. Då skulle jag behöva plugga tror jag. Men jag orkar inte börja en ny utbildning för att sedan inse att jag är fel ute, igen.


Är tacksam för alla konkreta förslag på vad, var och hur jag kan arbeta med.
 


--   Sök och du skall finna.   --


En bild säger mer än tusen ord.Så här känner jag mig idag. Tur att jag snart får sova då.Hit längtar jag.Detta drömmer jag om.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0