Host, fy och blä.

Host.

Så låter jag idag. Blev anfallen av en förkylning för en knapp vecka sen. Trodde den nästan var borta i söndags. Tji fick jag. Blev värre av att jobba. Så idag tog jag det stora beslutet att inte jobba. Vet inte hur glada folk skulle vara över att handla nerhostade mackor av mig...


Så denna dag ägnas stundom i sängen, stundom i soffan. Så får jag se om hostan och förkylningen släpper. Det vore trevligt om den gjorde det.Annars kan jag prata om vädret. Termometern har visat kring 20-25 grader senaste 4 dagarna. Strålande sol och underbar sommar. Jag har hållit mig inne och önskat mig frisk. På jobbet har jag haft kring 30 grader i mitt kök och inte suttit still många stunder, så jag har inte varit särskilt fräsch senaste dagarna. Känns skönt att ha en mer normal temperatur idag.


Nu ska jag luta mig tillbaka och vila lite.


19.52, 19 maj 2009

Nu ska jag berätta om en historisk händelse.

För tre år sedan vid den här tiden var jag skräckslagen. Fruktansvärt nervös och förväntansfull.

19.52 rullade tåget in på stationen, jag tog ett djupt andetag och började hålla utkik.
Våra blickar möttes och vi kom närmare varandra, han slängde av sig väskan och gav mig världens största och kärleksfulla kram jag någonsin fått. Det var ett klassiskt filmögonblick, så där att min fot nästan åkte upp av lycka som den gör i romantiska filmer.

Jag skakade av nervositet, men allt eftersom tiden gick slappnade jag av mer och mer. Vi hade en fantastisk kväll, en förtrollad kväll och mina känslor blev bara tydligare och tydligare. De känslor som alla andra redan förstått sedan länge tillbaka blev nu självklara även för mig.

Det var en kväll som förändrade mitt liv för alltid. En kväll som vände mitt liv upp och ner och gav mig en helt ny framtid. Det var kvällen som ledde till att jag idag är lyckligare än jag någonsin varit.


Dagen efter kom han förbi en snabbis för att säga hej innan han drog vidare till sina kompisar. Nervositeten var tillbaka, men när jag öppnade dörren och såg honom stå där leendes mot mig släppte allt och jag visste:

Detta var mannen jag alltid drömt om.

Från en plan till en annan.

Jag fick långhelg. Planen var att när maken farit tillbaka till jobbet skulle jag ta en tur till gågatan och köpa in lite nödvändigheter. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Istället blev det att avbryta alla planer för helgen och ta en vilohelg då imunförsvaret inte längre ville vara på min sida.

Typiskt att det skulle bli strålande sol när man bara behöver vara inne och vila.
Men jag har vilat och hunnit med två måsten för dagen. Så nu njuter jag av kvällens gottis innan det är dags att sova.

Mm..milkshake.

Imorgon hoppas jag på en friskare dag. Jag vill ju kunna njuta av långhelg också! Annars får jag roa mig med att busa med Ärtan. Det är ju inte fy skam det heller...

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Gårdagen var en annorlunda dag på jobbet, det var fullt upp från början till slut. När jag lämnade jobbet hade jag så ont i kroppen och var så trött att jag hade kunnat somna ståendes.

Men jag insåg att det var bäst för mitt välmående att inte åka hem, utan att fortsätta med dagens planer.
En fika med en god vän.
Satt vid havet i solen, i t-shirt och njöt av solen och umgänget. Ett sånt där samtal då man verkligen hinner med att prata om allt. Allt från pensionssparande till barndomsminnen.

Så väl hemma hade energin och glädjen kommit tillbaka. Underbart med stunder som ger så mycket energi.

Kroppen värkte dock fortfarande.

Så fredagen blev en hemmadag. En vilodag. Skönt att få andas lite. Jag har under året lärt mig att hälsan går före allt. Speciellt nu när jag inte längre bara har mig själv att tänka på.

Så jag lutar mig tillbaka, vilar kroppen och väntar på att maken äntligen ska komma hem. Bara ca 2 timmar kvar.


Ungefär så här ska jag göra nu:

Sparken.

Sparken har jag fått många gånger senaste veckan. Eller kanske senaste veckorna, men det var först förra vecka som jag, tack vare en rådfrågning till en mer erfaren sparkad syster, insåg att det var sparken jag fått. 

Ärtan, som lever i min mage, lever loppan och sparkar för fullt nu. Vissa dagar kan jag busa lite med den också genom att få respons när jag trycker på magen. Två gånger har jag dessutom kunnat känna sparken på utsidan magen också.

Det är en spännande tillvaro jag lever i. 

Annars så har våren tittat fram ordentligt senaste dagarna. En kollega sa att sedan han i ca 10 år hållit koll på när värmen brukar komma på riktigt varje vår. Varje år har det vänt kring 28 april, om det beror på att det är pappas dag eller om det har en annan orsak vet jag inte riktigt, men det skedde även i år.

Sommarjackan är framplockad så nu är det bara att än en gång få njuta av sol och värme.


Har du glömt vad sol och värme är så kommer här en liten påminnelse:

London baby!

Näst sista helgen i april for jag och min kära StockholmsSara till fina, blommande London.
En helg för att umgås, fira hennes 30 års dag och turista som galningar.

Det var en fantastisk helg, men vi tog slut på oss redan första dagen. Vi gick, fotade, gick, fotade, gick och fotade. Hann även med vattenpauser och matpauser. Dagen avslutades med ännu en sak man måste göra när man är i London, nämligen musikal! Sara fick bestämma eftersom det var henne vi firade så det blev Wicked. En musikal jag aldrig hade hört talas om, men hängde ihop med Trollkarlen från OZ. Så när vi satt och väntade på att musikalen skulle börja fick Sara berätta snabbt vad vi skulle se. Det lät väl rätt bra tyckte jag. Jepp, inte bara rätt bra. Mycket bra. Vilka röster de hade och vilken underbar berättelse. Helt enkelt, en fantastisk musikal!

Resten av helgen var vi rätt trött, jag var helt slut stora delar av tiden, men körde på allt jag hade. Sova fick jag göra när veckan kom. Här kommer en liten genomgång av helgen i bilder.

Big Ben, en välpolerad häst och soldat, fantastiska parker med underbara blommor
min nya favoritfågel: Pelikan (fick mig att minnas tillbaka till barnprogrammet Pippi Pelikan), Ekorrar,

Ännu fler underbara parker med underbara blommor. Bilden i mitten blev min favoriplats. Luktade viol i hela det området. Min favoritdoft..


Tog en guidadtur i The Globe och såklart måste man ju fota Picadilly Circus, nynnandes Pernilla Wahlgrens schlagerhit..


Utmaning

Jag har fått en utmaning från Syster. Jag ska besvara 11 frågor och sedan hitta på elva nya frågor att ställa till elva personer.

1. Om du fick resa precis vart du ville i världen, vart skulle du åka då?
Nya Zeeland och uppleva naturen där. Sen skulle jag fara vidare till Hawaii, och uppleva allt där för att sedan avsluta med Florida med allt vad det innebär, L.A, Miami, Hollywood, stränderna, städerna, disneyworld.

2. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?
Att kunna vara glad och trevlig i alla sammanhang, även om jag inte alltid känner så. Kan även bli en nackdel då jag kan göra så när jag är obekväm i en situation och egentligen vill säga vad jag tycker men fegar ur... Men oftast är det positivt, om jag har en dålig dag men kan ändå möta folk på jobbet tex med ett leende.

3. Vad är ditt favorituttryck?
Även om jag inte alltid tror på det och ibland kan bli arg när det sägs (oftast av min man) men det finns en viss sanning i det: "Det löser sig"

4. Cola eller Fanta?
Fanta. 

5. Vad är din favoritsovställning?
Halvt på sidan, halvt på mage.

6. Vilken blogg tycker du allra bäst om att läsa?
Hmm.. många. Kanske måste säga systers blogg då det var hon som gav mig utmaningen.. ;) 

7. Har du något speciell talang som kanske inte så många känner till?
Jag kan vifta med öronen, kan även jonglera..

8. Favoritdag i veckan och varför?
Lördag. Då får jag äntligen sova ut och göra precis vad jag vill hela dagen!

9. Vem ringde du till senast?
Mamma i söndags, ungefär sista gången som jag klarade av att ringa med min telefon.. den är på väg att ge upp.

10. Morgonpigg eller morgontrött?
På vardagar är jag morgontrött och på helger morgonpigg...

11. Ungefär hur många sms/mms skickar du en vanlig vecka?
Oj, det blir många... Speciellt när maken är på jobbet.. Har under det senaste halvåret haft dagliga konversationer med syster via sms, så det blir en hel del...


Nu är det alltså min tur att utmana 11 stycken.. Då jag inte kan komma på så många vänner som bloggar tar jag och utmanar några mindre.. Miriam, Sofia, fru H, SaharaSara, Emziworld.
5 tappra bloggare blev det.

Frågorna är följande:

1. Gå eller cykla?
2. Vilken kändis skulle du helst vilja träffa?
3. Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?
4. Vad är ditt bästa sommarminne?
5. Flyg eller tåg?
6. Vilken är din favoritfärg?
7. Vad är klockan när du svarar på denna utmaning?
8. Vad var 2011:s bäsa händelse?
9. När kommer du och hälsar på mig? :)
10. Har du gröna fingrar?
11. Var är den finast plats du varit på?

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0