Clownen Emma

På måndagar har vi en annan lärare än vad vi vanligtvis har. Den läraren är jätteduktig. Hon har en del kunskap inom konsten clown. Att jobba med clown är visst svårare än vad man tänkt sig. Vi har fått testa på lite på detta och det är så fantastiskt roligt. Något av det roligaste inom teater som jag sysslat med.

Senaste dagarna har jag fått ett förslag från två personer som inte vet av varandra att jag borde bli sjukhusclown.

En annan sa till mig att jag passar som clown för att jag har så roliga uttryck. Haha. Kanske inte något alla skulle ta som en komplimang vad jag förstått, men jag sträckte på ryggen och sög åt mig orden.


Av en slump så råkade jag idag entra scenen (vi skulle känna lite på fröken Julie) som clown. Klassen skrattade och läraren gick igång och utnyttjade detta för att göra det ännu mer clownlikt. Det blev en komisk scen och för första gången så tyckte jag faktiskt om fröken Julie. :)Skolan är alltså fortfarande rolig och lärorik. Vi får dock slåss lite för lokalen bara. Vi delar den med 5 olika föreningar. Men det är mest PRO som vi får slåss mot. Vi är de som ständigt får lämna lokalen med tunga steg när andra säger att de ska ha lokalen. De stunder vi får vara i lokalen kan man aldrig garantera att vi får vara ostörda. När som helst kan någon klampa in utan att kunna vänta 5 min på att vi ska bli klar med vår övning..

Så är det att vara försökskaniner på en ny teaterutbildning. Tack och lov är de lektioner vi får ha ostörda väldigt bra och roliga så det överväger oftast.

Joybells är avslutat för min del, jag har sagt hejdå till dem och jag har påbörjat något annat. Jag har börjat träna. Köpt kort på friskis&svettis för att träna afrodans och ibland blir det även ett danspass också. Lite väl stora grupper för min del, men rätt roligt ändå.


Det var det för denna gång.

Adjö.

September

Det börjar bli höst. Man kan börja ana på träden att det är dags att byta färg. Luften är kyligare och min födelsedag har varit.

Men det ser ut att bli en bra höst. Hösten brukar inte vara en bra årstid för mig. Men i år så har jag hamnat på rätt plats så det ser lovande ut.

Skolan är fortfarande rolig. Var en liten svacka förra veckan med inställda lektioner och dylikt. Men denna vecka började bra. En ny lärare, väldigt rolig och bra sådan. Övningarna var väldigt roliga och avslutningen på dagen var fantastisk. Upp på scen och testa på lite enkla saker som fick klassen att vrida sig av skratt. Ni kan förstå att jag njöt.


Idag har vi analyserat Fröken Julie, sånt som får det att bli extremt seg kola i mitt huvud. Men jag har lyckats lära mig några saker i alla fall, till sist, om denna pjäs. Tisdagar är teoridag. Teori är ju inte min starka sida men jag gör så gott jag kan, för jag vet att morgondagen bjuder på något roligt. Lekar!!Något gospelsjungande blir det dock inte för mig i år. Måste avstå från det pga teatern, då vi kommer ha ett rätt späckat schema framöver då det blir dags för slutproduktion. Dessutom är det pjäser på kvällar och helger som vår lärare gärna ser att vi går på, klart man måste passa på med det när vi dessutom kommer få chans att gå gratis under året.

Tråkigt att missa underbara joybells, men jag fick ju i alla fall 3 år tillsammans med dem. 3 oförglömliga år som jag alltid kommer bära med mig. Får se till att gå på konserterna istället.

Kvällsutsikt från i somras.

Helgen som var innebar en resa norrut. Mellanlandning i Umeå för att sedan åka vidare mot Piteå på bröllop. FinaLina kan numera kalla sig fru. Ett mysigt bröllop med massa bekanta ansikten från förr. De var så fina ihop också, första gången jag träffade honom, men ett godkännande måste jag klart ge, utan tvekan. Så jag är väldigt glad för dem!

Nu är det dags för äppelpaj här. Min kära kombo/hyresvärd som jag bor hos tills jag får min lägenhet har bakat. Mumma, fantastiskt boende! :)


Tack och adjö!

Ett år äldre.

Nu är jag 25 och två dagar. Hade en riktigt mysig dag med min kära pojkvän. Två dagar innan firade vi med några vänner. Började dagen med en shoppingtur som blev riktigt lyckad. Kvällen spenderades på restaurang, som vi dessutom testat kvällen innan, där vi åt gott tillsammans med många härliga vänner. En riktigt lyckad födelsedagshelg alltså.

Skolan går bra, denna vecka är vi dock lite misspepp på vissa saker. Inställda lektioner och meningslösa dagar. Imorgon ska vi nämligen ha matlagningsdag ute på skolan tillsammans med alla andra. Vi ska alltså lära känna människor som vi istort sett aldrig mer kommer träffa. Alltid trevligt att träffa nya människor, men vi vill helst fokusera på teatern, eftersom att vi har så korta dagar nu också..Annars flyter det på bra och jag mår bra.

 

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0