Sånt där vitt...

Jag hade bara två steg kvar till sängen när jag råkade snegla ut genom fönstret igårkväll. Det förändrade hela kvällen.. och morgondagen, som är idag.

Jag såg något utanför fönstret som fick mig att ta en till titt, den titten övergick i ett tjut, en dans och D fick pausa sitt flygande.

Det blev svårt att somna efter den adrenalinkicken, så det blev en sen kväll. Men det var det värt. Jag hade äntligen fått se vitt på marken. Sånt där vitt som ni hemifrån fått se ett tag nu, sånt som jag bara drömt om.

Snö, underbara snö.

Barnen på jobbet hade blivit galna av snön och hade snöbollskrig och energi för tusen man. Men jag kunde inte bli arg när snöbollar flög inomhus, jag ville ju vara med och leka.


Från min arbetsplats har jag utsikt över kullar. Kullar som är perfekta för pulkåkning. Dagen har alltså bestått av dagdrömmar. Dagdrömmar som handlar om mig, snöänglar, pulka, skidor, skoter... osv...


Snön har gjort det leriga och gråa landskapet här nere i söder vackert och rogivande.

För att avsluta med ett citat från en kollega.

"Snön värmer min norrländska själ."


Bild från mitt tidigare liv i denna stad. Men nu har vi mer snö än detta..

Katt = terapi?

Sista kvällen som kattvakt. Är mysigt att få gosa lite med en katt igen. Han verkar också tycka att det är rätt mysigt. Det låter i alla fall så när jag klappar honom.

Men det känns nästan som att det är han som tar hand om mig än tvärtom, visst jag ger honom mat och släpper in och ut honom.. men att sitta och klappa en katt utan några tider att passa eller något att göra blir som en liten terapistund. Man blir lugn och kan låta allt sköljas bort från huvudet en stund.

Det har varit två jobbiga veckor, med förkylning, jobbiga ungar på jobbet, och D som jobbat. Så allt har känts extra mycket och det har varit rätt ensamt. Men imorgon kommer han äntligen hem och jag får dessutom helg!
Så nu hoppas jag på några veckor som ska kännas lättare och roligare.

Förkylningen börjar äntligen kännas som att den är på väg bort. Sakta sakta försvinner den och jag kunde inte vara mer glad över det!


Det går mot bättre stunder känns det som, så jag ska sova bort kvällen och natten och rusa mig igenom morgondagen tills jag får komma hem då jag till sist ska stanna tiden precis så länge jag vill.

Detta är ju sånt jag skulle gjort om jag kunnat styra över tiden. Men jag ska låtsas som det. Det brukar faktiskt hjälpa ibland.


Nu ska jag klappa katten en stund till.


Gos och hej.

Kattvakt.

img_1029 (MMS)

Kattvakt.

Ung och bortskämd

Blir ett inlägg till denna dag.
Sitter och ser på svt:s program "ung och bortskämd". Jag kan inte ens föreställa mig att det kan finnas såna bortskämda människor.

Hur tänker föräldrarna egentligen och hur tänker barnen. Jag blir så upprörd, kan inte förstå varför föräldrarna valt att göra allt för sina barn, inte låta dem behöva ta något ansvar alls. De gör ju bara sina barn otjänster än tjänster!

Jag blir däremot otroligt tacksam för att jag fått lära mig att sköta om hemmet ovh ta hand om mig själv.

Åh, jag blir så frustrerad när jag ser programmet, ändå kan jag inte riktigt låta bli. Jag vill se om de är tillräckligt motiverade för att förändras och utvecklas.


Ibland kan jag känna att jag "bara" har detta jobb som cafévärdinna och städare, när många andra av mina vänner har lång utbildning och fast tjänst osv... men när jag ser detta program så inser jag hur långt jag kommit trots allt.

Men huvudsaken är väl att man kan ta hand om sig själv och vara lycklig?

I så fall har jag lyckats bra.


Nu är det fotbollsgala.

Godnatt.

Apa.

Idag har jag jobbat. Vilket innebär att jag har röst. Den är inte som den ska vara än, men den går att prata med.
Så dagen har gått fortare än de två senaste dagarna, och rastlösheten har inte varit lika stark.

Har dock gjort mindre saker ikväll än vad jag borde. Så imorgon blir det fullt shå när jag kommer hem från jobbet. Städa, packa och fixa. Sen blir det kattvakt tills D kommer hem!

Men nu några bilder från Gambia.

Det finns några djur jag alltid drömt om att få träffa. Elefanter, kameler, giraff och apor.

När vi var i Gambia så for vi till en appark en dag och fick träffa massa apor. De åt nötter ur händerna, stängde man handen så kämpade dom med att öppna våra händer tills dom kunde plocka nötterna ur händerna på en.
Jag lyckades till och med få en apa att "göra konster" för att få nötter. Den hoppade högt för att nå nöten jag höll mellan fingrarna. Så söt.
Sen satt dom där med kantiga kinder fyllda av nötter.

Fantastiskt söta djur. Här kommer några bilder som vi tog på dem.

Pyjamas


Fördelen med att vara sjuk och hemma är att man kan gå omkring i pyjamas hela dagen om man vill det.
Det är rätt skönt. Speciellt när man sedan klär på sig vanliga kläder, då känner man sig så fräsch och frisk.

Så idag har jag gått omkring i pyjamas, sett lite på tv, tittat efter diverse saker på internet och organierat hemma.
Det är en del som har förändrats under tiden som D varit på jobbet i en dryg vecka. Så jag ska försöka få klart så mycket som möjligt av mina planer så han kommer hem till ett fräscht och fint hem.

Men nyss påminde min mage om att jag glömt den. Det är också sånt som lätt händer när man inte har några speciella planer för dagen. Så nu måste jag nog trots allt klä på mig vanliga kläder och gå till affären, om jag inte vill äta samma som igår..


Sen blir det till att avgöra om jag har så pass mycket röst att jag kan jobba imorgon. Fast jag har nog redan kommit fram till mitt val. Pratade en kortis med D på telefon och då kände jag att det var lite lättare att få fram orden, så det blir nog ännu bättre imorgon. Så jag ska chansa på det och göra ett försök på jobbet. Då går dagen fortare och fredagen är snart här.. då kommer D hem!!


Så nu ska jag ta tag i dagen och fixa maten.

Går fortfarande inte att dra in bilderna till datorn. Så det blir en bildfri tid ett tag tills jag lyckats överlista datorn..Trevlig farsdag, speciellt till pappa! :)

Testar att blogga från mobilen. Bjuder på ...

img_0074 (MMS)

Testar att blogga från mobilen. Bjuder på en lövrik dag för någon vecka sedan.

TYST!

Idag så är det tyst från mig. Speciellt senare delen av dagen. Började med en sväng till Erikshjälpen med en kompis för att lämna kläder från en klädbytarkväll som jag hade här i torsdags. (Vänner fick rensa ur garderoben och ta med till mig, så kollade vi igenom varandras kläder och se om det fanns nåt man vill ha. Det som blev över gav jag till Erikshjälpen.) Så när jag nu umgick en stund med min kompis så var det ju inte lätt att hålla tyst.

For sedan hem och fixade med ren tvätt som jag skjutit upp några dagar. Då ringde en annan kompis som är på besök i stan över helgen. Hon kom över och vi satt och pratade en stund. Det är dock bara var och varannat ord som hörs när jag pratar, så hon fick sköta det mesta.

Men sen dess har jag varit tyst. Så tyst att jag börjar bli extremt rastlös. Jag har haft en "fotosession" en stund med mig själv. Något som jag och mina tidigare kombos roat oss med många gånger på tråkiga dagar, tyvärr så är det inte lika roligt själv..

Men tyvärr så går det inte att dra in bilderna till datorn nu. Så jag ska återgå till min glass och till tvn.

Godkväll!

Regntunga skyar...

Var dag får jag höra om snön som tindrar i hemtrakterna. Avundsjuk kan man nog kalla mig när jag sitter här och tittar på fönstret som blir blötare och blötare av regnet som faller hårt från himlen.
Men jag slipper i alla fall oroa mig för halka än, vilket kan vara rätt skönt det med då jag cyklar till jobbet var dag.

Nu är det dock helg igen. Ljuvligt. Veckan som gått har känts som ungefär en månad lång. Så det är skönt att kunna andas helg igen.

Det blir en lugn helg. Så gott som i alla fall. Jag har passat på att dra på mig en förkylning denna vecka. Nu är jag inne i fasen då näsan rinner, man hostar mycket och är hes. Känns som att jag lever i en bubbla idag när jag pratar. En spännande upplevelse. Att höja rösten för att nå fram med det man ska säga känns nästintill omöjligt.

I detta tillstånd ska jag alltså fara till kyrkan ikväll för att ha hand om barngruppen, jag ska ha en dramakväll med dom. Har äntligen lyckats få ihop något som kanske kan funka. Som tur är så ska vi träffas några ledare en timme innan, så då får jag chans att informera och delegera kvällens uppgifter till de andra. Så kanske jag kan ha lite röst kvar när kvällen nalkas.


Nu återstår bara att se om det finns något bläck kvar i skrivaren så jag kan skriva ut min planering.
Lite spänning i vardagen gör allt så mycket mer intressant...


Trevlig helg.

Bilder

Nu finns äntligen bilderna från kameran i datorn. Sladden som jag fick skickad till mig var fel sladd, så jag började ge upp. Skulle bara testa en gång till i fall D:s kortläsare kunde funka till mitt kort. Sist jag testade lyckades jag inte alls.

Men, tadaaa... Denna gång funkar det! Slipper köpa en ny sladd. Så nu ska jag till sist lägga ut lite fler bilder.
Denna bild tog jag pga ett barndomsminne från Ystad camping. Där var alla träd snea och det hela såg väldigt lustigt ut tillsammans med alla små stugor som stod där. Men det är inte bara i Ystad som träden pekar åt sidan. Även här i Malmö så gör de det.. Snea parken i Malmö?


Väldigt vackert höstträd.

 


Till sist, en sommarbild fgrån Skagen.


Må gott. Nu är det helg!

 Vackra höst

Tog några höstbilder med telefonen i helgen. Tog även några med kameran, men de kommer jag inte åt än. Min kamerasladd till datorn har varit försvunnen ett tag, men nu har jag äntligen hittat den hos en kompis, i Skinnskatteberg. Så den är nu på väg mot oss. Så snart kan jag ta in dom bilderna till datorn. Så då ska ni få se lite.

Idag mår jag underbart bra. Tog nyss ett bad i badkaret och ska nu gå och natta mig. Imorgon ska jag ha en minst lika bra dag.

Puss och hej, leverpastej.


Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0