Kulturpaus

Jag tror jag gjort detta tidigare. Men det behövs igen. De förtjänar det. Reklamen jag nu kommer att göra är för att jag är så nöjd. En extrem nöjd kund kan man säga, publik kanske passar bättre.

Idag hade jag en hemmadag. Fixa, dona, tråka och vila.

Sen fick jag se det. Föreställning ikväll, gratis i en av stadens parker. Ändrade snabbt kvällens planer (sitta hemma framför tvn) och drog med mig två kompisar.

Lika fantastiskt som de andra gånger jag sett dem. Tårarna rann och magen skakade av skratt. Hysteriska skratt som inte går att stoppa.

Clownteater när den är som bäst. Ikväll var det Rickard III som visades.

Får du möjligheten så ta den! Tveka inte, jag garanterar en fantastisk stund med massvis av skratt.

Vem jag pratar om?

123 Schtunk. ( http://www.schtunk.se/ )
En frigrupp som turnerar över landet med underbara uppsättningar av klassiska pjäser i en oförglömlig version.

Se dom!!

Sommarlovskänslan

Skolavslutning.
Överallt ser man uppklädda och förväntansfulla elever. Betyg i handen och kanske en blomma eller två i den andra.

Jag fortsatte med mitt. Bre macka efter macka. Koka kaffe och te. Tittade avundsjukt på eleverna med sommarlovsglöden i ögonen.

Öppnade mitt cafe, sålde en stund och stängde mitt cafe. Torkade bord. Elevernas rektor stängde aulan och gick förbi med en bunt överblivna rosor i en hink. Stannar till, tar en ros och byter riktning. Sträcker den till mig. Tack för den här terminen och läsåret.

Tar tackandes emot rosen, döljer den lilla flickan inom mig som blir överförtjust över den lilla sommarlovsströmmen som går igenom mig.

Säger hejdå till några elever, trevlig sommar. Inser att trots stök och tunga timmar kommer jag sakna dem. De flesta i alla fall. En skön känsla. Bättre sakna dem än längta bort. Då har det varit bra. Jag suger åt mig sommarglädjen och jobbar på med mitt.

Jag tittar på min ros. Öppnar cafeet på eftermiddagen. Inser en sak. Sommarlovsglöden finns hos mig med.
Men än är det tid kvar. Två veckor. Sen får jag glöda på riktigt, igen.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0