Minns tillbaka och ser framåt.


Tittar på bilder från förra påsken och längtar till våren
sol, värme och ljus.

Kommer bli en fantastisk vår!
Bad och husmorsskola

Har just kommit upp från ett varmt och skönt bad med tända ljus och radioprogrammet "Husmorsskolan" i bakgrunden. Det är Sveriges radio som sänder det programmet med en Umetjej som driver bloggen underbaraclara.

Ett mysigt program om saker som man kan pyssla med för att piffa till hemmet och vardagen. Samma sak med hennes blogg, mycket pyssel och fina bilder. Blir alltid lika sugen på att pyssla när jag går in på bloggen.

Inspirerad. Jag blir oftare och oftare inspirerad av saker och vill skapa något. Så jag försöker samla inspirationen och hitta verktyg som jag kan behärska för att kunna skapa något som jag tycker om.Jag ska nu ta och göra mig i ordning för en rolig kväll hos en vän som snart fyller år. Jag har laddat hela veckan för denna kväll så nu ser jag mycket fram emot detta. Det enda som är emot mig är mitt knä som bråkat med mig hela veckan, så bowlingen som vi skulle ägna en del av kvällen åt blir mycket spännande att testa då varje steg jag tar gör ont.. Men det är bara bita ihop och glömma bort det. Imorgon blir det soffläge och vila knäet istället.


Trevlig helg.

Long time, no see...

Jag är en väldigt upptagen och trött människa.

Antingen är jag för trött för att blogga eller så har jag inte tid.
Dessutom blir det mer och mer sällan som jag ens slår på datorn. Då jag har internet i telefonen kollar jag mailen där och sen ägnar jag tid till annat än att sitta vid datorn, ser på tv eller så. Haha.
Sen så är det ju också det att datorn är inne på sista versen vilket också gör att jag drar mig lite för att använda den, både för att jag märker av att den är lite tröttare men också för att få behålla den hel så länge som möjligt.

Det faktum att fästmannen varit hemma i två veckor snart spelar också in i att jag inte använder datorn så mycket, jag vill hellre umgås. Man måste ju passa på att umgås när han är hemma.. Så just nu passar jag på då han är på stan och träffar några vänner.


Jag har hållt på att fixa diverse saker här hemma senaste tiden.

Ljusstakar har hängts upp på väggen,

Klocka har handlats och hängts upp även den på väggen...
Kryddhylla har införskaffats, dock för liten, så de kryddor som jag egentligen ville ställa i hyllan var för stora så jag måste komma på en ny lösning för dem. Kom gärna med förslag om du har några snilleblixtar.
Min enda idé än så länge är att försöka göra hålen större så att kryddorna ryms..


Fästmannen ville se fotboll en dag, inget ovanligt men jag var inte alls sugen på fotboll. Så jag bjöd hem en kompis som hjälpte mig att baka en tårta. Liverpool-tårta som vi kallar den.

Skrev ut Liverpools märke och skar ut det på marsipan sen. Reaktionerna från Liverpoolfansen var enorm. De jublade och var riktigt glada över den fina och goda tårtan. Vi kände oss riktigt nöjda med oss själva.

Men nu så har jag satt mig tillrätta i soffan och låter denna få avgöra hur kvällen blir.Trevlig kväll!

Felaktig motorikinställning..?

Idag är en sån där dag då man inte borde rest sig upp från sängen, utan stannat kvar där resten av dagen.
Jag har tappat brickor i massvis på jobbet (tack och lov så är de av plast och går inte sönder så lätt), jag har tappat koppar (bara en som gick sönder, kors i taket), Har varit allmänt förvirrad när jag haft caféet öppet, samt... sparkat sönder en tånagel med sandalen. Aj tänkte jag och såg sedan att det blv en mörk fläck på sockan, som bara blev större. Tur jag hade plåster i närheten.

Motoriken har bara inte funkat idag. Så planen för kvällen var att ta det lugnt. Funderar dock på att utmana ödet och dammsuga... Trots all min trötthet och huvudvärk så slog mig tanken att jag ska nog dammsuga idag trots allt. Ibland är man allt bra knäpp.


Gårdagens simning gick riktigt bra, jag tog mig igenom mina 40 längder och kunde sedan cykla med fylld med lite mer energi än innan. Tur var väl det för sen så blev det bakning resten av kvällen. En vän kom över och vi spelade alla gamla hits från alla pojkband vi kunde komma på och bakade rågkaka, med min julklapp.. hushållsassistenten!! Mumma. En mysig kväll, men alldeles för sent. Så det ska jag ta igen ikväll.


Men till sist det jag tänker på allra mest. 2 dagar kvar!!! Veckan går oförskämt långsamt och fredagen känns overkligt långt borta. Men 2 dagar, sen kommer fästmannen hem igen.


Sen finns det ju en annan sak jag måste erkänna. Hade planering för barngruppen i veckan. Nu är det inplanerat att jag under terminen ska vara clown! Det kommer vara riktigt nervöst, men spännande. Så nu ska jag ladda så jag känner mig riktigt redo. Vilken rolig utmaning!

Nu mot en annan utmaning. Dammsugaren...Damma lugnt!

Konstant trött

Av någon anledning så är jag oftare riktigt trött än jag är pigg. Något jag inte tycker om. Humöret dras ner och jag blir en mindre rolig person att umgås med. Nu ha det kommit en trött period och slagit klorna i mig. Ska dock göra ett försök att bli av med detta idag. Jag ska återta simningen och på så sätt hoppas att jag kan få lite energi tillbaka. Annars vet jag vad min helg kommer att bestå av.. Säng säng säng, sova, sova, säng, säng, säng... God eftermiddag.

Nytt år igen.

Så var det åter ett nytt år.
Tiden flyger iväg och nu har vi landat i året som kommer bli ett väldigt minnesvärt år för min del.

Bröllop.

Inbjudningskorten är utskickade och planeringen känns relativt lugn just nu. Vi har mycket under kontroll så nu ska jag ta en sak i taget och bara njuta av denna fantastiska vårtermin.


Jag ska jobba med mina drömmar, en efter en ska jag ta tag i dem och utveckla mina kunskaper och bli inspirerad. Jag fick för några år sedan en fotobok av min syster så nu ska jag börja att ta mig igenom den. Läsa, testa kamera, läsa, testa osv.

Sedan när vi har sparat klart till bröllopet ska jag gå kvällskurser. Foto, teater, sång, och allt jag hittar och vill testa.
Mer och mer inser jag vad jag tycker om och vad jag blir inspirerad av. Det är kreativa saker, som de ämnen jag nyss nämnde. Så då ska jag utveckla dessa sidor inom mig och se på vilket sätt jag kan få med mig det i vardagslivet.


Det blir mitt nyårslöfte.Året som var då.

Det var ett underbart år. Ett av de bästa på länge. Inte många tyngre motgångar, utan desto fler medgångar och några små svackor nu och då.

När året började var jag nyförlovad och lycklig. Firade med en resa till Gambia med fästmannen och två vänner. En fantastisk resa som vi fortfarande pratar om. Drömmer ofta om de fantastiska frukttallrikarna där frukten var så underbart mogen att den smälte i munnen, samt de ljuvligt goda fruktdrinkarna som vi fick serverade kalla till solstolen vi låg i.

Jag avslutade teateråret, inte den bästa utbildningen, men i det stora hela så utvecklades jag och jag hade en fantastisk klass och jag fick leka ett helt år.

En flytt till Malmö och ett köp av en fantastisk lägenhet som vi fortfarande bara älskar.

Jag blev sambo med den finaste av dom alla och vi började bygga upp vårt liv tillsammans och vi ser framåt mot en ljus framtid.

Jag jobbade på mitt sommarjobb, hade en svacka och sa "Kan inte någon bara ringa mig och erbjuda ett jobb som jag faktiskt vill ha!?!" Dagen efter ringer telefonen och jag tackar samma dag ja till mitt nuvarande jobb som är det bästa jobb jag haft. Ett jobb där jag känner mig uppskattad och omtyckt.

En fin jul med fästmannen och min familj. Lugnt, mysigt och avslappnande. En fin vecka med en härlig familj.

Nyår med vännerna, en glad dag, ett glatt firande och en bra start på det nya året.

Nu ska jag bara inspireras och njuta.

Imorgon börjar vardagen igen. Förutom att det blir jobbigt att gå upp tidigt på morgonen så känns det inte så tungt. Jag är utvilad och laddad.

Nu kör vi!!

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0