Lediga dagar.

Lärare sjuk. Elever stora som frågetecken. Några lekar senare och en lunchlåda mindre far elever hem.
Morgondagen ledig. Gårdagen ledig.

Flicka förvirrad.

En dags ledighet tänkte jag förvalta väl.

Kvällen ägnade jag åt ett träningspass, mycket välbehövligt då benen förvandlades till bly efter bara en kvart. Tragiskt.

Så morgondagen vill jag ägna åt viktiga saker. Som till exempel.... hmm.. handla en golvkudde om affären där jag hittat en kudde inte hunnit stänga för gott. Kanske köpa en pall på myrorna som jag förälskat mig i, om den finns kvar. Kanske lämna saker till myrorna. Kanske ta en raskpromenad för att jobba lite mer med mina benmuskler.

Men jag måste slänga skräp imorgon och boka en tvättid! Inte glömma!!!


Men jag vill ju göra nåt roligt också. Tips mottages gärna!

Är sugen på att organisera. Planera eller hitta på nytt.


Kanske skriva en monolog?


Morgondagen kommer sen. Nu väntar duschen efter kvällens workout.

Puss och hej, leverpastej.

SuperSAAB

En kort notis bara om något ytterst viktigt.

Jag låste dörren till lägenheten, gick ner för trapporna, låste upp cykeln och cyklade in mot stan. När jag hunnit en bit cyklar jag förbi en parkering. Vägen sitter i ryggraden så tankarna snurrar runt i huvudet medan jag cyklar. Plötsligt ser jag något. En babyblå superSAAB. Vänta! Det där registreringsnr känner jag igen!! Jag cyklar förbi bilen och tittar in genom fönstret. Jepp. Den där insidan känner jag också igen. Jag lyfter snabbt mobilen och ringer min far. Jag upprepar den kombination jag minns från registreringsnr och han ger mig ett jakande svar.

Det är SUPERSAABEN!! Tvivlet fanns dock kvar i mig. Syster, som är fd ägare (efter farmor och farfar), bekräftar under dagen registreringsnr och när jag sedan på kvällen åker förbi platsen för att få en sista bekräftelse på att det var DEN superSAABen, så är den borta!!!!!

Jag suckar för mig själv och cyklar vidare... då jag ser!!! På nästa parkering lyser den upp i mörkret av ett osynligt ljus. Babyblå superSAAB. Jag kommer närmare och ser till min förtjusning. Det är den ÄKTA SAABen. Det är just den som kört omkring så många många gånger i staden som jag kallar för hemma.

Sidorna har lite rostiga fläckar här och var och jag känner vibbar från bilen att den känner sig ensam. Långt hemifrån. Men jag hoppas att jag kunde glädja den lika mycket som den gladde mig vid vårt kära återseende.

Ta hand om dig superSAAB, ta hand om dig.


Bilder

Sitter och kollar igenom gamla bilder.
Några guldkorn visar jag upp här. Några tidigare visade, några som kommer upp för första gången.Kommer ni ihåg lappugglan som flög omkring i Umeå?
Det var allt för denna gång.

Ajdö

Välkomnar julen

Efter en order från min far att ta en lugn helg så tände jag lite ljus, slog på favoritjulskivan och skrev lite brev.
När jag ändå skriver så tänkte jag att jag fortsätter skriva lite här.

Med julskivan på är det omöjligt att inte börja längta till jul. Kollade igenom några filmer från förra julen. Där jag, syster och kusinerna dansade som galningar till musikvideos. Spännande filmer kan man lugnt säga.

Ska bli mysigt att komma upp, sitta i soffan framför den tända brasan och se på Kalle och hans vänner. Äta julmat, dricka glögg, umgås och bara vara.. och spela wii. :)

Ordern från min far beror på huvudvärken som funnit de senaste två dagarna och halsen som skavt ett tag. Huvudvärken kommer kanske från min monolog i onsdags. Den handlar om en fotbollsmatch som jag (eller karaktären jag spelade) varit med om och berättar för publiken. Skulle då leka med en boll hela monologen och jag hade på mig mina fotbollsskor, vilka visade sig vara väldigt hala inomhus, så jag ramlade ett antal gånger. Pladask på magen och mina klasskompisar och min lärare sa JAA!! Bra!! Det är jättebra, fortsätt så, det blir jätteroligt! Kunde väl inte riktigt betämma när jag skulle ramla, plötsligt låg jag bara på golvet. Från detta tror jag att min nacke fick sig en liten omgång. Den var lite stel dagen efter nämligen... och knäna var fulla av blåmärken. Men.. allt för konsten. :)


Så nu sitter jag här i min lägenhet, som är nystädad och fin. Vad kan jag hitta på? Inga läxor finns att göra, breven är skrivna och bloggen snart uppdaterad.

Ska ta en titt i min bok: Rastlös? Inget att göra? 100 tips och idéer för långtråkiga dagar!

Annars blir det väl att börja ladda upp med önskelista och planera årets julklappar. Skadar ju inte att börja i tid.

Trots huvudvärken, halsontet, långtråkiga dagar och längtan efter jul så är jag ändå rätt nöjd. Nöjd med tillvaron.

Ha en trevlig helg!

Trött och kall.

Dagarna bara rinner förbi mig. När jag har tid hemma för att koppla av är jag oftast för trött för att sätta mig ner och vara kreativ. Så bloggen blir allt mer sällan uppdaterad som ni kanske märkt.

Hösttröttheten är här och i skolan händer det bitvis rätt mycket. Som till exempel igår. Då hade vi en 12 timmars skoldag. På kvällen hade vi nämligen uppspel av monologer som vi övat på ett tag. Så hela dagen jobbade vi med att bli färdiga med dem och ordna scenen på ett bra sätt.

Monologerna spelades upp för publik och det gick bra. Som vanligt fick jag bara mersmak. Hade roligt på scen och ville bara få fortsätta. Men det var enda gången för den monologen. Nu har vi börjat med ett nytt projekt. Men jag ska se till att behålla monologen så jag kan använda den vid andra tillfällen som kan passa.

Idag har jag varit och klagat hos hyresvärden på temperaturen i lägenheten. Den växlar mellan 18-19 grader. Lite väl kyligt må jag då säga. Speciellt för mig som brukade kunna sitta med stickad tjocktröja och fleecemorgonrock på mig framför en tänd brasa i Boden.. och med Alice i knäet. Det var varmt och mysigt.


Försöker motivera mig för att börja träna nu också. Känns som att det behövs. Springer och leker mycket på skolan, men annars sitter jag still alldeles för mycket. Men det är svårt att motivera när man inte hittar någon träningsform som lockar. I alla fall inte som man kan ta lite sporadiskt, de som lockar måste man anmäla sig på och betala dyra pengar för ett visst antal gånger. Det passar inte riktigt just nu.

Men jag ska göra ett försök att ta mig i kragen. Har en relativt oplanerad helg framför mig, så jag ska gå på minst en långpromenad! (När jag skriver det här har jag ju dessutom inget val. Måste ju stå för det jag skriver..)

Nu ska jag städa lite här. Imorgon får jag kanske besök här. Får i alla fall besök till Örebro.

Godafton!

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0