Ledighet

Premiären är över. 13 dagar i skolan, 13 dagar att öva in en pjäs och ordna allt praktiskt runt omkring den också. Blev många timmar övertid och mycket som kunde gå fel, gick fel. Men, till slut, när det var dags att ställa sig på scenen och framföra vår pjäs så var allting klart. Eller, det mesta i alla fall. Vi hann aldrig trycka några affischer, men det gjorde inget eftersom det ändå blev fullsatt. En del fick till och med vända i dörren för det var för mycket folk.

Jag känner mig nöjd. Jag gjorde mitt bästa, de säger att det var bra också så jag litar på det. Jag hade i alla fall väldigt kul. Det är väl huvudsaken. Spänningen som släppte efteråt är obeskrivlig. Var jag så spänd?!

Nu väntar en turné med pjäsen. Spelningar ska bokas, affischer ska tryckas och pjäsen ska slipas. Men först ska jag ta semester. Det behövs. En vecka i Gambia med D och två vänner. Som jag längtar. Har varit riktigt skönt att ha detta att se framemot när det varit som tyngst med repandet.


Så dagarna fram till avgång ska det städas, handlas och tvättas.. och hämta ut min ring.. som posten slarvat bort (hade lämnat in den för förstoring och gravering) så nu ska jag få en ny... Tack och lov att den var ny! Lättare att ersätta då... men särskilt glad på posten är jag då inte. Efter lite påtryckning så har jag även ordnat så att jag ska kunna få den innan resan. Om allt går som det ska vill säga.

Har idag städat och ska snart tvätta. Imorgon blir det handling och genomgång av packningen. Något som jag kan ha glömt?

På återseende.

Vinter

 

Januariförkylning

Skolan har kommit igång igen. Två dagar med manusläsning och planering inför vårterminen behövdes för att jag skulle vakna sjuk. Eller kan det kanske vara så att elementet i köket som är kallt och gör mitt kök till ett kylskåp och "klassrummet" på skolan som gör att man bör sitta fullt påklädd med halsduk och vantar för att inte hacka tänder, har ett finger med i spelet för min förkylning.

Klagade i höstas på att det var kallt i min lägenhet (min termometer visade 19 grader) , så de var här och "tog tempen" och sa att det var 20 grader så det var en bra temperatur. När jag kom tillbaka efter julen var det ännu kallare, tror jag i alla fall för denna gång visar min termometer 16 grader. Elementet i köket är kallt och går inte att vrida på heller. Så dörren får vara stängd till köket så jag får behålla lite värme i resten av lägenheten. Var och klagade igår, de skulle fixa det under dagen.. om de hann. Tydligen så hann de inte.

Rummet som vi använder mest i skolan är ungefär lika kallt som mitt kök. Så vi har fått sitta och frysa två dagar. Men det finns ett hörn i rummet som pumpar ut värme från golvet. Där turas vi om att stå för att tina upp kroppen. Mm.. riktigt skönt där.


Så det kanske är därför jag sitter med igentäppt hals och näsa. För när jag har gått ut i kylan (ca -17) så har jag verkligen klätt på mig ordentligt så jag skulle kunna njuta av kylan och snön.

Det är ju så vackert ute, solen lyser på snön som bara glittrar. Ser massa orörd snö från mitt fönster så jag står där och bara njuter.


Men det är väl tur i oturen att jag blir sjuk nu, kanske jag slipper det senare. För nu har vi ett fullspäckat schema framför oss i skolan. På måndag börjar nämligen en 12 dagars vecka. Vi har en pjäs att öva in på 12 dagar. Så då är det bara att ligga i och öva både vardag och helg.

Men sen. Då får jag semester. Två veckors ledigt från skolan. Tre dagars kompdag för detta 12 dagars pass, och sen far jag till Gambia en vecka med D och två till.


Så jag lär väl vara rätt inaktiv här ett tag framöver kan jag tänka mig. Mycket att göra ett tag. Men det kanske kommer lite bilder från julen nån dag.

Trevlig januari!

Året som gått, en kort sammanfattning

Nyårslöftet för 2009 var att det skulle bli ett mycket bättre år än 2008, då det var strul med jobb och mycket annat som inte var på topp. Det skulle bli ett år då jag var lycklig och gjorde roliga saker.

Kan lugnt säga att jag lyckades verkligen med det löftet!!
Har varit ett fantastiskt år med det bästa avslut man kunnat tänka sig.

Ett år fyllt av glädje, lycka och kärlek.

Visst har det funnits perioder som varit mindre bra, men lyckan har överglänst allt annat.


Jag sa upp mig från jobbet utan att veta vad jag skulle göra, träffade min kära D, kom in på skolan och flyttade till Örebro.

Dhammika och teatern är väl det som präglat mitt liv som mest det senaste halvåret, och jag har bara njutit.


Detta avslut på året då. Frågan från sin älskade som får en att känna sig som en prinsessa. En vacker ring på fingret och en stilig karl vid sin sida. Vad mer kan man begära. ;)


2009 innebar en enorm lycka i mitt liv. Det tänker jag hålla fast vid nu. Nu ska jag bara jobba mig upp till toppen. Jag ska ta för mig och njuta av var dag som går.

Nu ska jag till en vän och avsluta detta underbara jullov där.




God fortsättning!

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0