Hejdå Malmö.

Idag bär det av norrut. Sista natten i Malmö är avklarad. En natt på tåg, sen får jag en efterlängtad natts sömn i mitt paradis.


Det är med ett visst vemod jag lämnar staden, det har varit en spännande tid i denna del av landet. Många jobbiga stunder och många fantastiska stunder.

Jag har lärt mig så mycket och blivit många erfarenheter rikare. Nu ska jag gå vidare i livet för testa på att utveckla ett av mina intressen. Teater.

Jag kommer sakna mycket här nere. Havet, vännerna och staden. Trots allt. Det har tagit sin tid att anpassa sig till livet här, men nu har jag lyckats göra det och nu trivs jag bättre.

Sa hejdå till havet igår, det var nästan varmt i vattnet, blev riktigt sugen på att ta mig ett dopp. Men det får bli senare. Ska tillbaka hit en sväng i sommar.


Trots hur mycket jag än älskar havet så måste jag säga att Norrbotten är ändå den vackraste plats jag vet. Det är väl rötterna som drar. Så även om det känns tråkigt att lämna denna stad så längtar jag upp så mycket nu. Det ska bli fantastiskt att få komma hem.


Utsikt från Gruvberget.

Dagen är (nästan) kommen.

Varje morgon, sen 1 oktober, har jag på min cykeltur till jobbet cyklat förbi 4-5 äldre damer som varit ute på morgonpromenad med deras hundar. Jag har vetat om jag varit tidig eller sen till jobbet tack vare dem. De träffas strax före 8 varje morgon på samma plats, hundarna springer lösa och det ser ut som att både damerna och hundarna är bästa vänner. Det har alltid fått mig att le lite när jag mött dessa.

Jag har även mött andra på min väg till jobbet och från jobbet. Ibland så börjar man fundera på om vi kanske ska börja hälsa på varandra nu, så ofta som vi möts. Men nu är det snart slut med detta. En dag till sen får de klara sig utan mig utanför stadion där vi alltid möts.

Det är en dag kvar. Knappt. Idag är det skolavslutning för ettor och tvåor (treorna tog studenten förra veckan), imorgon är lärarna lediga, men jag jobbar tillsammans med några få till. Det blir en dag att lämna igen nycklar, dator och säga hejdå. En kort dag alltså.


Det har varit en rik erfarenhet att arbeta här. Många gånger har det varit riktigt jobbigt och jag har bara velat sticka långt bort. Andra gånger bara väldigt långtråkigt, men jag har haft många stunder av glädje på detta ställe. Det är mycket jag kommer bära med mig från detta ställe, men också mycket som jag gläds över att få lämna bakom mig.

Mina rumskompisar kommer jag sakna, deras dåliga humor, intensiva fotbollssnack, konstiga påhitt och deras omtänksamma sätt att tänka. De har förgyllt mina dagar många gånger. Dem kommer jag länge att berätta historier om.
Som gången då en av dom slog en kullerbytta för att en av de andra fått ett mail...

En dag kvar. 9 månader har gått. Jag tackar för mig och önskar skolan lycka till i framtiden. 

Nu är det slut på gamla tider, ja nu är det färdigt inom kort...

Sista veckan.

En vecka kvar i denna del av landet. Det är med mixade känslor som jag går in i sista veckan. Jag laddar, tar sats och ger allt jag har de sista dagarna. Jag kommer sakna mina vänner jag fått mig här under året som gått, men jag längtar hem. Längtar till mitt paradis. Ser fram emot sommaren och allt vad den har att erbjuda.

Har just avslutat en fantastisk vecka. Det finns en som lyfter min värld till oanade höjder. Det är denne jag spenderat min vecka med. Kan det bli bättre? Jag är bara lite trött nu. Man måste ju utnyttja all tid man kan få. Då blir sömnen lätt lidande. Men äh, jag har ju sommarlov snart. En natt i stugan så är batteriet laddat igen.

Jag var ute i en väldigt fin del av staden i helgen. Det blev några kort, har inte sladden tillgänglig just nu, så bilderna kommer senare.
Solnedgången över havet. Vattnet som kluckar mot stranden. Svanarna som simmar i skenet från solnedgången, fåglarna som kvittrar i skyn. Han vid min sida. Kan ni tänka er en bättre måndagskväll? :)
I fyra dagar har jag suttit med en uppgift. Skriva adresser på kuvert, kopiera upp brev, vika breven och stoppa in dem i kuverten, klistra igen. Blev klar idag. 333 st var det. Kändes skönt att lämna ifrån mig högen. Nu är det slut med det, inga fler brev att skicka här. Uppgifterna minskar drastiskt, snart är det bara kvar att rensa bort mina saker och säga hejdå.
3 dagar kvar! Fantastiskt. Många kommer jag säkert sakna, men det känns skönt att börja på något nytt nu.Imorgon är en annan dag...


 

Sena nätter och tidiga mornar.

Igår var det två veckor kvar av min tid Malmö. Eftersom att det är så lite tid kvar så utnyttjar jag all tid jag kan få. Vilket blir sena nätter, och tyvärr tidiga mornar, eftersom att det är en och en halv vecka kvar på jobbet.

Men jag lever på annat än sömn nu, så jag överlever.. även om ögonen nästan går i kors nu, men jag tänkte ta en powernap i eftermiddag, så det ska nog gå. Jag mår bra och har kul istället. Jag njuter och är lycklig. Så länge jag känner så är det lugnt utan så mycket sömn.

Gamla lägenheten är städad, den nya är inflyttad i, jag ska försöka få lite ordning på mina saker idag så jag kan lämna bort saker som ska till Örebro. Har fått det fina erbjudandet att få mina saker härifrån, som jag inte behöver i sommar, skjutsade till Örebro. Perfekt tycker jag.

Har sovit två nätter i den nya lägenheten. (Det är min kombos lägenhet, och jag bor där nu under den tid som jag har kvar i stan.) Nu bostad innebar nytt område och nya vägar. Alltså. Jag cyklade nästan vilse på vägen till jobbet igår. Till sist vände jag om, tog en annan väg som jag nästan hade koll på, testade att följa efter folk för att på så sätt sedan hamna rätt. Brukar oftast funka på något sätt, även denna gång.

Nu ska jag röra på mig så jag inte somnar. Gäller att hålla mig aktiv och fokuserad idag. :)


Ha en trevlig dag.

Eagles och flyttstädning

I fredags när det till sist var dags att bege sig hemåt slogs jag av ett starkt ljud när jag öppnade entrédörren på jobbet för att påbörja min promenad hem. Efter några sekunders funderande insåg jag vad ljudet var för något. Det var Eagles som soundcheckade i stadion just bredvid skolan, inför kvällen konsert.

Eftersom att jag alltid går/cyklar förbi stadion på vägen till och från skolan fick jag höra dem soundchecka några låtar. Lät riktigt bra. :)

I helgen har solen strålat som aldrig förr har det känts, men jag har varit inne och packat och städat. Idag går flyttlasset. Vi flyttar till min kombos nya lägenhet, så nu är det adjöss med 20 min gångväg till havet.

Jag har städat, städat, packat, städat, packat. Antingen måste det bli en rejäl rensning där jag får slänga många av mina kläder och saker, eller så får jag lämna kvar en väska i stan och hämta den senare.

Ikväll blir det ialla fall städning. Mitt mål är att hinna klart med städningen, så jag får lämna det bakom mig och kan roa mig åt bättre saker i veckan. Det finns någon som är i stan i veckan som jag hellre ängnar tid åt. :)


Jag har under helgen varit på rätt dåligt humör. Varför? För att jag har för mycket saker, och för att jag är för pedantisk. Det är inte lätt för en pedant att tvätta fönster ska ni veta. Minsta lilla fläck måste bort. Samtidigt som jag står och intalar mig att jag inte behöver ta varje fläck. Det finns nu små sträck kvar här och var på fönstrerna. Det gör ont i mig för att jag lämnade det, samtidigt som jag känner mig stolt över att jag klarade att stå emot att putsa bort allt. Då hade jag fortfarande stått och putsat. Det gäller att dra gränsen nånstans. Det är rätt trevligt (läs rent) att vara pedant, men det är fruktansvärt enerverande när man är mitt i städningen.


Nu är det dags att göra något vettigt. Jag har inte bara två veckor kvar i stan, utan även två veckor kvar på jobbet...


Ajöken.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0