Tidigt nyårslöfte... eller väldigt sent.

Något ovanligt har hänt. Men det är positivt. Får se hur länge det håller i sig.
I torsdags och idag har jag varit ute och sprungit. Jag har tänkt tanken och genast blivit peppad på det. Så då gäller det ju att passa på.
Att komma igång och träna brukar vara årets nyårslöfte, typ varje år.. Så nu är ju frågan om jag kommit igång tidigt med 2012s löfte, eller om jag är lite väl sen med 2011s löfte. Sak samma, jag njuter så länge det varar..
Fördelen med att bo i Skåne och uppleva en mild vinter, då kan man fara ut och springa utan att förfrysa lungorna. Men jag måste då påstå att jag saknar kylan ändå. Vinterjackan är oftast för varm att ha på sig, minusgrader har jag nog inte ens upplevt denna vinter.. Så jag håller tummarna att jag får uppleva lite vinter i jul när vi även får träffa den söta systerdottern.
Jag startade alltså dagen med en springtur, perfekt för att få energi att tvätta och ta hand om den förkylde maken som kom hem igår.
Så nu ska jag fortsätta dagen medan energin finns kvar inom mig, tvätten hängs inte av sig själv.
Det känns som att det blir en bra helg!
Men innan jag fortsätter med tvätten så måste jag säga en sak...
GRATTIS FINA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Hoppas dagen blir underbar dag!! Vi ses snart!!
Trevlig helg!

Reklampaus

Nu är det dags för en reklampaus.
Jag har nämligen under en längre period (så pass lång att jag inte vet om det handlar om år och hur många i så fall) lidit av spänningshuvudvärk i perioder. Det har ofta suttit i käkarna och strålat ut i huvudet och plågat mig många gånger.
Men nu i höst stod jag på jobbet en dag och förberedde inför dagens öppning av caféet medan jag lyssnade på radion. Nära reklamen kom var det något som fångade mina öron.
En reklam om bettskena. Har länge tänkt att jag borde skaffa en bettskena, men inte riktigt varit sugen på att betala priset för en bettskena hos tandläkare..
Jag sökte upp denna bettskena som fanns att köpa på apoteket för lite drygt 300 kr och for hem och "installerade" den. Man kokar upp den och sätter fast den på tänderna enligt instruktionerna och volia. Där har man en alldeles egen bettskena.
Sen jag började använda denna permanent har jag inte haft någon spänningshuvudvärk överhuvudtaget. Jag känner ibland på mornarna att jag har bitit ihop en del, men jag har aldrig ont. Jag är så otroligt glad att jag testade denna bettskena. Den har räddat mig många dagar.
Mer information om bettskenan hittar du här.

Det där med helg.

Veckans som gick var en stressvecka med mycket att tänka på och mycket att planera. Så jag valde att ta mig igenom den dag för dag för att inte behöva bli stressad. Det funkade! Jag hann aldrig bli stressad och tog mig på så sätt igenom veckan utan större problem (förutom att den kändes som en månad lång). Fredagen avslutade jag med julkonsert med gospelkören. Efteråt slog det mig. Nu är det ju helg!
Helg blev det minsann. Kände mig mindre peppad för att göra något av de saker jag tänkt på innan så jag tog en lugn dag fram tills det blev dags att fara på härlig konsert på kyrkan och sedan på födeseldagskalas. Lekte med barn hela kvällen, helt rätt nivå för mig. :)
Idag var det samma sak när jag vaknade på morgonen. Mindre sugen på att hitta på något. Men jag tog mig ur sängen och iväg till kyrkan. Barnen hade julavslutning och luciatåg. En härlig morgon som sedan blev en långpromenad och en härlig stund hos vänner. Mycket sång, skratt, flum och gott att äta. Till och med PALT!
En underbar helg trots tveksamma mornar. Det lönar sig att tvinga sig ur sängen ibland. :)
Nu avslutar jag helgen med lite julklappsfixande och vännertittande. Fick nämligen en förtidsjulklapp från min make för två veckor sen. Vännerboxen. Alla vänneravsnitt. Underbar present. Går inte att titta för mycket på den serien. Så nu ska jag titta vidare.
Adjö.

Att försova sig... eller inte.

I natt så vaknade jag kl 3. I huvudet kastade jag mig upp ur sängen i panik, men i verkligheten öpnnade jag ögonen och lyfte lite på huvudet för att se klockan. Min första tanke innan jag sett tiden var nämligen. JAG HAR FÖRSOVIT MIG! Jag var bombsäker på att väckarklockan hade ringt och istället för att snooza hade jag råkat slå av klockan. Men så var ju självklart inte fallet. När jag hade försäkrat mig om detta, några gånger om, så kunde jag till sist somna om. Kl 6 vaknade jag dock igen. Nu med tanken att jag glömt ställa väckarklockan överhuvudtaget. Men jag lyckades övertala mig även denna gång att klockan skulle ringa på utsatt tid. Övertalningen lyckades inte särskilt länge. 15 minuter för att vara exakt. Samma sak igen. Klockan kommer inte att ringa! 23 över hända samma sak. Sedan vaknade jag med ett ryck då klockan ringde 06.30. Så man skulle kunna säga att jag varit lite småtrött idag.
Det är en sån där vecka som känns som en månad lång. Mycket som händer och mycket att tänka på, men det går bra. Jag tar en dag i taget och vet att jag snart har helg.
Först blir det julkonsert med min gospelkör. Det ska bli roligt! Skönt att ha en kör att sjunga med igen! Tycker verkligen om att ha körövning på måndagar. Då har man alltid något trevligt att se fram emot även om måndagen annars kan vara mindre rolig. Dessutom fyller man på energilagret till resten av veckan.
I natt ska jag sova, och vakna när väckarklockan ringer. Utan att inbilla mig saker som håller vaken hela natten! Det klubbar jag för!
Godnatt!

Så var det dags igen.

Lagom till att maken far tillbaka till jobbet (efter nästan 6 veckor hemma, vilken lyx!), så drar jag på mig en förkylning. Har dock klarat mig rätt bra denna höst från detta så det är ju trevligt i alla fall.
Helgens planer (födelsedagsfest för vänner, och annat trevligt umgänge med folk och fä) ställs in och jag får stanna hemma och vandra mellan säng och soffa. Men det är rätt skönt. Har sovit 11 timmar i natt så jag känner mig hyffsat pigg för att vara sjuk och är sugen på att bara vara och inte ha massa måsten över mig. Så jag ska njuta och vila och pyssla på med diverse om jag känner för det..
Så det går ingen nöd på mig. Speciellt inte när jag ser ut genom fönstret och ser hur det spöregnar.. Det ska nog gå bra att vara inomhus i helgen. :)

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0