Det gör ont när knoppar brister..

Det är vår i Skåne. Den där underbara, sköna, spännande årstiden då allt kan hända. Alla ler och kommer ur sitt ide. Krokusen har blommat länge, likaså snödropparna.
Nu börjar det hända saker med buskarna och träden.
Denna bild är tagen igår (jag ber om ursäkt för den dåliga skärpan, det är taget med mobilen), det är på några av buskarna ute på gården.
Varje dag när jag cyklar hem från jobbet så möts jag av en grönskande doft. Fantastiskt.
Idag tog jag en promenad hem från jobbet, 55 min promenad i t-shirt. 15 grader utomhus, strålande sol och strålande humör.
En helt underbar dag. Den blev väldigt bra då jag även tidigare under dagen fick äran att höra hjärtljud slå inom mig.. och då talar vi inte om mitt hjärtljud.
Nu ska jag slappna av, njuta och se fram emot en underbar tid.
Trevlig måndag!

Dagens tips.

Har en hemmadag idag pga någon sorts kramp eller sammandragningar i magen igår då jag fick order att ligga ner. Då maken var hemma var det inte fy skam att få en dag hemma med honom, han skämde bort mig dessutom med allt jagönskade.ag är allt över, men jag tog en extra dag hemma för att må helt bra igen innan jag återvänder till jobb. Men jag mår bra nu.
Fick en tidning i veckan som jag nu fick tillfälle att läsa, där fick jag ett tips.
Rostade solrosfrön, nötter eller annat spännande man har hemma.
Vi hade solrosfrön, som blev över från bröllopet... Dessa kom till välanvändning nu.
Ta en liten klick olja i stekpannan, ta önskat antal frön eller nötter och låt dem få lite färg. Salta efter behag och ät... och njut!
Det här kommer bli vårt favoritsnack nu. När det är varmt smakar det som lite grövre popcorn och det går knappt att få nog av det. Men tur då att det är nyttigheter man äter. Kan ju även ta bort oljan så blir det ännu nyttigare.
Testa, ät och ha en bra kväll!
Godare än det ser ut... :)

Tommy Körberg, drömmar och konstiga beteenden.

Den senaste veckan har jag sett Tommy Körberg två gånger, nästan.
Förra söndagen när vi var på promenad med hela gänget mötte vi Tommy Körbergs onda tvillingbror på övergångsstället. I alla fall vad det såg ut som. Häromdagen när jag cyklade till jobbet mötte jag Tommy, han även på cykel, iklädd trenchcoat, hatt och solglasögon. Säkert så man inte skulle känna igen honom, men ack, det gjorde jag... typ.
Har även haft lite annorlunda drömmar i veckan.
Jag och en vän var i ett rätt farligt område, och vi träffade på ett gäng kriminella killar och beslöt oss för att ta bussen därifrån. När vi väntar på bussen kommer en tjej och rånar oss och skjuter på oss med "röd hagel", ett speciellt hagelgevär som lyser rött när det flyger genom luften och skadar inte så mycket, man blir mer bara irriterad över att ha blivit skjuten..
Strax därefter kom en minibuss och plockade upp oss, där satt även det där gänget med killar vi försökte komma undan från. Vi skjutsades till ett behandlingshem av något slag och det första jag ser där är Magnus Uggla helt utslagen på golvet.
Drömmar som är ungefär lika udda som denna har jag drömt många gånger senaste veckorna. Men det sägs ju att man kan drömma mycket konstigt när det gror något inom en.
På tal om att gro något inom en, det har lett till en del andra konstiga beteenden hos mig. Som att jag inte kan öppna kylskåpet längre (vissa dagar inte ens frysen) utan att få kväljningar, vissa gånger får jag även hälsa på herr toalett också..
Idag är även en sådan dag då min mage är ett stort svart hål. Spelar ingen roll hur mycket jag äter eller vad jag äter, några minuter senare är jag lika hungrig igen.
Men men, det är det värt så länge fröet växer och mår bra. Det är huvudsaken.
Nu ska jag äta ännu en av dagens måltider (tappat bort räkningen på hur många det blitt idag), denna består av fil och hårdbröd.
Adjö.

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0