Danskarriär

I onsdags var det en dag då det mesta kändes bra, det var liksom en skön dag helt enkelt. Arbetsdagen slutade inte riktigt så bra som jag hoppats då jag fick en uppgift som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Ska försöka klura på det i helgen och fråga ut några som kanske kan veta mer på måndag.


Torsdagen känns som motsatsen. Jag längtade tills dagen var över. Onsdagens känsla att jag klarar allt (eller det mesta i alla fall) var som bortblåst och jag var sugen på att fly för att slippa att försöka hitta en lösning på problemet.  Dessutom så är det några killar på en högstadieskola som finns i närheten som bråkar med mig på gården. Igår kastade de in en snöboll bland annat. Att jag säger åt dem verkar bara öka spänningen för dem att hitta på fler saker. Åh vad jag längtar efter att ständigt slippa skälla på folk och göra saker som jag inte tycker om.

Det kommer jag väl få göra resten av livet, men kanske lite mer sällan om jag lyckas hitta mig ett drömjobb. Då kanske det mesta blir roligare och det blir lättare att hantera såna här dagar då man bara vill hem och gömma sig under täcket.


Men igårkväll började min danskurs. Det var spännande! Det var en upplevelse verkligen. De flesta hade dansat innan, några flera terminer i rad på samma kurs och andra kursen också. Så jag kände mig lite utmärkande med mina viftande armar och steg i fel takt. Men jag ska klara det. Jag kanske inte sätter dansen precis så den ska vara, men jag kanske lär mig lite grann på vägen. Ett nytt sätt att röra sig på, mjukare rörelser och får ha lite skoj.Tjuvstartade min "danskarriär" i onsdags med att träna afrikansk dans, det var en prova-på gång så jag passade på att testa. Jag insåg plötsligt hur roligt det kan vara att träna. Det gäller bara att hitta något som man är intresserad av så kan det bli riktigt lyckat.


Efter afrikanska tog jag en snabb dusch och cyklade iväg allt jag hade till kyrkan för att gå på gospelkonsert. Fantastiskt! Men jag funderade vad den där duschen var bra för. Var lika varm före duschen som efter. Idag har dagen gått rätt bra, varit med på lektion, bråkat lite med några, hängt i gården och jobbat lite i mitt arbetsrum. Dagens två höjdpunkter än så länge var i morse när en, tja.. jag vet inte vad jag ska benämna honom som Kompis/bekant/span.. J, började prata med mig på facebook. Var några år sen sist jag hörde av honom. Så det var en glad överraskning. Den andra höjdpunkten var när det blev lite livat i arbetsrummet. En av de som jag delar rum med gjorde en kullerbytta för att den andra fått mail. Tja, så kan en bra dag se ut här.

Ikväll är det städning och handling inför morgondagen då vi ska fira Emy som fyller kvarts antik.
God eftermiddag!

Havet

Tog en promenad idag till havet. Fantastiskt att bara sitta där på stranden och kolla ut över vattnet.. och dessutom inte behöva frysa. Väldigt skönt. Blev sugen på bada också.. men det var lite väl kallt för det. Eller, ge mig en bastu så ska jag nog klara det. :)
Började dagen med att fara till kyrkan, en skön gudstjänst. Blev filmad också.. de filmade allt, så det lär nog läggas ut på internet sen.


Har dock bråkat en del med datorn i helgen, annars har det varit en skön helg. Var på stan hela gårdagen, träffade en kompis och tog en fika och hon följde sedan med hem och vi såg på körslaget. Hanna gick vidare, fantastiskt! :)

Om två veckor får jag fara till Örebro.. ska bli fantastiskt skönt, hoppas jag. Ska få träffa massa vänner och gå på bröllop!
Längtar dit som bara den.

Men först måste bröllopet planeras klart, för jag ska vara värd!
Det var så fint vid havet. Lite smådisigt, himmel och hav hade nästan samma färger så de gick ihop i horisonten och man kunde inte direkt avgöra vad som var vad. En bit bort från mig flöt svanar, änder och massa olika fåglar runt i vattnet. Ännu längre bort åkte färjorna förbi på väg mot deras mål, runt omkring mig var det lugnt och tyst. Ibland sprang en hund förbi som var ute och rastade husse och matte. En fin dag vid havet.


FotodagsLyxfrukost? Weetabix i berså. Fantastiskt gott.Utsikt i JönköpingFin middag från i onsdags. Mumma.Vad tror ni, skulle jag passa i glasögon? :)FöreEfter
Trevlig helg!

Happy day

Haft en bra dag. Lugnt på jobbet, många i fritidsgården, men det var ändå lugnt. Fått en del att hjälpa till med. Kändes lite lättare att gå till jobbet efter de två dagar (måndag-tisdag) vi tillbringat för att "lära känna oss själva och varandra bättre". 

Men det hindrar inte från att jag är trött nu. Men jag har haft en bra kväll också. Efter jobbet gick jag och bokade klipptid. Imorrn ska jag dit! :) Därefter gick jag och handlade, bidde sushi till middag och en semla till efterrätt. Man måste ju lyxa till det ibland. :)

Fick ett fotoalbum idag också som jag beställt på internet. Jag har lagt in bilderna i ett program på datorn, klistrar in dem i ett fotoalbum och så trycker de det och skickar hem. Bidde mycket bra, över förväntan faktiskt! Så det kommer bli fler såna album för min del!


Har betalat in avgiften för danskursen också. Så nu väntar jag med spänning på att det ska börja!!


Så nu ska jag återgå till att ha en lugn och skön kväll där jag gör precis det jag känner för.


Take care and have a good day!

Arbetsveckan är slut.

Det är snart helg. Den är efterlängtad. Det har varit en lång vecka med många olika bekymmer och glädjeämnen.
Har varit inne i olika klasser med väldiga kontraster. Från att nästan behöva skrika på eleverna för att de ska överhuvudtaget höra mig när jag försöker få dem att lugna ner sig till att stå i en klass där vissa till och med räcker upp handen och väntar på tecken från mig innan de pratar. Samma sak har det varit på gården där det vissa dagar varit helt hysteriskt medan andra dagar då det nästan varit tomt och det har flytit på utan större problem.

Denna helg ska bli en skön och rolig helg. En timme och 14 minuter efter att arbetsveckan avslutas rullar tåget mot Jönköping. Funderade i onsdags på helgen, började planera en helg i Jönköping så igår var det bara att boka biljetter och packa väskan.

Ska bli ett skönt avbrott att få komma bort över helgen, ladda om till nästa vecka.

I veckan har jag anmält mig till en danskurs! Show och musikal. Ska bli riktigt spännande att testa på.

Jag vet inte riktigt vad jag mer ska säga. Är trött och slut efter veckan så jag räknar minutrarna nästan. Om drygt en timme slutar jag.


Det börjar bli ljusare här nu. Det är nästan ljus både när jag far till och från jobbet. Snart kan jag börja gå på fotopromenader efter jobbet och ta kort på solnedgången och njuta av hur fint det kan vara ibland. Det ska bli härligt.


Ha en fantastisk helg!

Bilder från julen.


                        

                     Några bilder som visar lite av mina två julveckor.


Här rullar dagarna på, idag fick jag frågan om jag älskade snö. Ja, svarade jag såklart. Personen som frågade skrattade, blev tyst, tittade på mig och frågade om jag var seriös! Ja, svarade jag såklart. Personen skrattade lite lätt, men jag hörde att han hade svårt att förstå.

Stackare, missat tjusningen med snö. Det påpekas ofta i södra Sverige att det är så mörk i norrland under vinter, så de (de som påpekar detta) skulle inte klara av att bo där. Men jag måste nästan säga att det är mörkare här. Hemma finns ju snön som lyser upp när det är mörkt. Här finns ingen snö som lyser upp. De dagar som det regnar, så blir det ju extra mörkt och grått.

Stackarna, vad de går miste om fina saker.
Nu är det inte så att jag säger att södra Sverige är så mörkt och grått och fult. Nej nej, det finns många bra saker här med. Men som den inbitne norrlänningen jag är så klarar jag mig i längden inte utan allt det vackra där uppe. Jag väljer hellre granskog framför parker. Jag väljer hellre (Hör och häpna!) en fin, härlig norrländsk skog framför havet! Jag vet att detta är ett uttalande jag många gånger kommer ångra. På sommardagarna då solen gassar och jag längtar efter de fina vågorna så kommer jag undra varför jag i hela friden har valt att sitta i skogen!

Så valet mellan hav och skog är svårt, men jag är inte uppväxt med havet på samma sätt som jag är med skogen. Skogen är mer en självklarhet för mig att ha nära. Havet är något jag får längta efter och njuta allt som bara går när jag får komma ut till det. Jag har aldrig reflekterat över skog tidigare, och det är säkert inte så roligt att läsa detta invecklade tankespår om skog och hav, men jag längtar efter skog.

Nu fick vi främmande, så nu är det dags att vara social.

Tack och adjö!

Ett år...


... av saknad.

Not a day goes by
That I don't think of you
After all this time
You're still with me, it's true
Heavy clouds are closing in
Her name belongs to the moon and the wind
Lonely days and lonely nights
Summer came with a different light
I'm getting older without you


Got a picture of you I carry in my heart
Close my eyes to see it
When the world gets dark
Got a memory of you I carry in my soul
I wrap it close around me
When the night gets cold
Jag saknar henne. Hon var min bäste vän.


Lite tankar från dagen.

Julen är slut. Det nya året har kommit med full fart och jag försöker hänga på och se om jag kan göra detta år till ett minnesvärt och kanske till ett slags avstamp (när jag skriver ordet avstamp ser jag plötsligt wii ”foten” framför mig, som man gör avtramp med när man gjort ett bodytest. Detta förklarar alltså vad jag gjort denna jul :)) för en framtid som gör mig lycklig.
Julen var en bra avslutning på det gångna året och jag känner mig mycket nöjd med de två veckor som gick.
Snö, familj, släkt, kyla, wii, lappuggla, mat och fika är bara några få ord som fint sammanfattar veckorna.

Här kommer en liten snabb lista på årets höjdpunkter:
3. Frizon
2. Island
1. Kirk Franklin

Så var det gångna året. Men det finns många fler roliga, härliga, fantastiska minnen.
 I min kalender så finns det ett citat för varje vecka. Citatet för denna vecka är:

 ” Från framgång till motgång är det ett litet steg.
Från motgång till framgång är det lång väg att gå.”

Ack så rätt det är. Det känner jag verkligen en dag som denna då jag undrar vad jag gör här. Jag sköter mina uppgifter, men saknar hjärta för det. Börjar få motivation att söka mig vidare. Jag vet att jag borde jobba ett år åtminstone. Jag har själv sagt det, men jag undrar om det är värt det.. för när jag läser förra veckans citat känner jag att jag borde kanske söka vidare.

”Döden är inte den största förlusten i livet.
Den största förlusten är det som dör inom oss medan vi lever.”

Jag är ung, jag är fri jag borde leva livet och följa mina drömmar. Nu är dessutom en tid då jag lättare än någonsin kan bryta upp. Nu när jag saknar känslan av den där utandningen som ger en lugn för att NU, Nu är jag hemma.

Jag funderade lite häromdagen på vad som är Hemma. Vilken stad är det för mig? Om man ska tänka rent krasst så är väl mitt hem här i Malmö. Men jag känner mig inte direkt som hemma här. Så om jag bara spinner vidare på ”Hemma”. Är det där man har sina saker? Sin säng? Sitt arbete? Sina rötter? Sitt hjärta? Familj? Jag skulle i så fall vilja påstå att jag är lite förvirrad. Jag känner mig inte direkt hemlös men jag känner mig inte precis hemma någonstans heller för närvarande.


Bara ett gäng av de tankar som hann gå igenom mitt huvud i förmiddags på jobbet. For hem efter lunch för att vila upp mig och försöka bli kvitt denna förkylning som just satt sina klor i mig.

Kort från jul dyker upp nån dag ska du se.


Nu ska jag återgå till grammisgalan.


Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0