Sommarklassiker

Det är en speciell företeelse detta med Allsång på Skansen. Även om det spöregnar så samlas massvis med folk för att sjunga allsång tillsammans (och se en och en annan artist). De sjunger sånger från igår till 1800-1900talet.

Jag fullkomligt älskar det!
Allsång på Skansen är det sommarprogram som får mig sprudlande glad! Det är bara så skön och härlig stämning och mysig musik!
Allt från psalmer och lovsång till rock och dansband. Något för alla. :)


Igår avslutade jag ett projekt. När jag jobbat tidigare år så har ett av mina största problem varit att jag aldrig haft någonstans att stoppa mobil och nycklar när jag lämnade köket. Eftersom jag behövde bägge händer så kunde det ställa till en del problem.
Så jag har nu sytt en magväska. Ryms mobil, plus att jag ska köpa en nyckeljojo så nycklarna är lätta att få tag på.. :)

Så här ser den ut.

Väckarklocka

Vår levande väckarklocka har länge haft sin ringning inställd på kl 6.00 på morgonen. Den har dock kunnat variera en del mellan 6 och 7, så när den väckt oss kl 7 har det känts som en riktig sovmorgon.

Men nu har något hänt. Tre nätter i rad har väckarklockan fått fnatt och väckt oss mellan 05.17-05.30.. Alldeles för tidigt tycker vi men hon vill helt ner på golvet och krypa omkring.

Även så denna morgon. Vi kämpar för att få henne att somna om, än utan resultat...

Men skam den som ger sig, ibland har vi lyckats och idag är det mycket gos och en del gnugg i ögonen till och från..

Det vore skönt med en sovmorgon kära bebis...

Feberfrossa

I veckan hade lillgumman feber två dagar, det var ynkligt och gnälligt. Jag förstår henne så väl! Inte roligt att ha feber.
Idag är det min tur. Vaknade halv 5 och kunde inte somna om. Efter det har jag frusit och svettats om vartannat. Svärföräldrarna ryckte in och kom och hämtade Olivia så jag skulle få vila idag! Ytterst tacksam!

Jag hoppas jag mår bättre imorgon, för sjuk är aldrig en hit.

Annars pysslar jag på med massa olika projekt. Lägger ut dem när jag är färdig.

Nu är det dags för en dusch och se om jag kan bli piggare!

Semester

Jag ber om ursäkt mina tappra läsare att det inte kommit någon uppdatering på alltför lång tid. Men nu är jag tillbaka.
 
Vi for på semester i slutet av juni. Bilade upp till stugan i Norrbotten och tillbaka till Skåne. 
 
Det blev en del stopp på vägen hos släkt och vänner. Några dagar tillbringades i Umeå hos familjen, med massa bus med underbara systerdottern! Där fick jag ständigt höra "Mma, Mma, Mma!!" Om jag inte var i hennes närhet. Sedan var vi även några dagar i stugan och försökte vila ut, men med ett krypandes energiknippe är det svårt att få någon lugn och ro. Men jag njöt av skogen, älven och att få träffa familj, släkt och vänner. 
 
Jag tog med mig en liten present till underbara Tuva också. Hon fick en liten spis i våras och jag har hört hur hon lekt med den och sina kastruller. Vad behöver man då när man står i köket och lagar mat så mycket? Jo, ett förkläde. Så jag satte mig vid symaskinen och sydde ett. På insidan sydde jag fast några knappar och gjorde några öglor längst ner och vek upp den, så passar den nu och om några år då hon växt lite grann.
 
 
 
Nu har jag flera olika syprojekt på gång, men det var varit en lång vecka där jag och dottern inte riktigt varit överens om en del saker, så orken har inte riktigt funnits. Nu vågar jag inte sätta mig vid symaskinen denna kväll, för då kommer jag aldrig komma i sängs.
 
Om en dryg månad börjar jag jobba igen. Har inte kommit in på utbildningen jag sökt så det blir åter till jobbet. Jag hoppas det blir bra, trots att det är massa fler ungdomar där nu än när jag var där senast. Sen håller jag tummarna att jag kommer ha ork på kvällarna att fortsätta sy! 
 
Men fram tills dess ska jag och dottern njuta och ha det så mysigt ihop!
 
Ungefär lika trevligt som dessa kusiner ser ut att ha det ;-)
 

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0