Ergonomi? Vad är det?

I rummet jag sitter i finns det nog inte mycket som anses vara ergonomiskt rätt. Enligt min gissning. Vi är fyra stycken som delar på en yta av ca 5x3kvm. Det finns ett skrivbord som två delar på och de har varsin skrivbordsstol som är rätt bra kontorsstolar. De har även varsin skrivbordslampa som lyser över deras arbetsplats. Det är väl den mest ergonomiska delen av rummet. Helt okej plats verkligen.

Sen kommer man då till "min" del av rummet. Min dator står på ett bord som är 70x60 cm stort. Detta bord delar jag med den fjärde några gånger i veckan då alla är på rummet. Jag sitter på en stol som från början är tänkt som en slags "besöksstol". Vadderad sits och ryggstöd och armstöd till, men inte en stol som är tänkt att sittas på många timmar per dag... Lampor saknas på detta bord så vi får förlita oss på skrivbordslamporna som finns på det andra bordet. Taklampa finns, men det är sterila lysrör som lyser lite väl mycket.

Eftersom att det är ett litet rum och vi är ofta två eller tre stycken här samtidigt försvinner syret rätt fort. Så man skulle ju kunna tro att det blir rätt så varmt här inne, men icket. Denna skola är, som de flesta skolor jag vart på i mina dar, iskall. Jag förstår eleverna som går runt i dunjackor dagarna i ände, det skulle jag också göra om det inte vore att jag arbetar här och ska föregå med gott exempel (att inte ha ytterkläder inomhus). Vårat rum är inget undantag från resten av skolan. I januari fick vi till sist ett element här inne som står på hela dagarna på full värme. Men fryser gör jag ändå, men inte riktigt lika mycket.

*PANG* Låter det bredvid mig och jag kommer på en till sak som inte är vidare ergonomiskt (om nu ljudnivån hör till det). Två dm från mitt huvud är väggen, väggen som leder till gymnastikhallen. Gymnastikhallen där det ofta spelas med bollar. Bollar som skjuts i väggen. Väggen som är vid mitt huvud. Väggen som dessutom inte är vidare tjock, så det smäller en del i väggen här.

Snart ska skolan byggas ut. Har ingen aning om detta rum kommer att förändras något, det ligger inte i första prioritet då många klassrum måste byggas om och fler klassrum måste läggas till och gymnastikhallen förbättras.

Så är det här. Men de fyra personer jag delar rum med är riktigt roliga, trevliga och vi har en fantastisk stämning på vårt rum. Så oftast är det inga problem med detta rum, jag är tacksam att jag hamnade i just detta rum. Bara dagar som idag då huvudet värker, ögonen är trötta och jag är ensam på rummet som jag suckar lite grann.



Hade dock en fantastisk gårdagkväll. Umgick med två av tjejerna, vi gjorde våfflor och gick sedan till stan för att lyssna på ett gäng ståuppare. Det var riktigt roligt!! Träffade en del nya människor (upptäckte att det fanns en fd Lulebo i gänget.), 
fick prata surströmming (efter att en ståuppare från Jämtland frågat om det var nån som smakat surströmming och tycker om det... ), och sedan blev det en skön promenad hem.

Det blev en sen kväll, vilket jag känner idag, men det var det lätt värt!



 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Superwoman

Superwomans resa genom livet.

RSS 2.0